Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κίνα για επενδύσεις ο Κ. Μητσοτάκης το Νοέμβριο - Μαζί του 100 Έλληνες επιxειρηματίες

Στην Κίνα για επενδύσεις ο Κ. Μητσοτάκης το Νοέμβριο - Μαζί του 100 Έλληνες επιxειρηματίες
Στο ελληνικό περίπτερο θα μετέχουν περισσότερες από 26 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες κυρίως από το χώρο των τροφίμων
Η προσέλκυση επενδύσεων και η ισχυροποίηση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών της Ελλάδας και της Κίνας θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας τον Νοέμβριο στη Σαγκάη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, ο πρωθυπουργός θα ηγηθεί μιας ομάδας Ελλήνων επιχειρηματιών σε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις παγκοσμίως, όπου η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα και θα παρουσιάσει δύο περίπτερα.
Ο Κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο ελληνικό περίπτερο που εστιάζει στα ελληνικά τρόφιμα και ποτά τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jiping.
Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη φετινή διεθνή έκθεση καθώς οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο θα αποτελέσει το έδαφος για νέες εμπορικές συμφωνίες που θα επισημοποιηθούν με την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Αθήνα.
Τον Κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και περισσότεροι από 100 Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομές της ενέργειας, του τουρισμού, της τεχνολογίας και των τροφίμων.
Στο ελληνικό δε περίπτερο θα μετέχουν περισσότερες από 26 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες κυρίως από το χώρο των τροφίμων.
Πληροφορίες της Real αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Κίνας Liu Liange, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενη ίδρυσης παραρτήματος στην Ευρώπη με έδρα την Αθήνα ως το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης