Τουρκικό ΥΠΕΞ στις κατηγορίες της Διεθνούς αμνηστίας για εγκλήματα πολέμου στη Συρία: Εκστρατεία λάσπης

Τουρκικό ΥΠΕΞ στις κατηγορίες της Διεθνούς αμνηστίας για εγκλήματα πολέμου στη Συρία: Εκστρατεία λάσπης
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την Τουρκία  για εγκλήματα πολέμου στη Συρία καθώς ο στρατός της εδειξε επαίσχυντη αδιαφορία για την ζωή αμάχων 
Απάντηση, που στερείται σοβαρότητας, απέστειλε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Διεθνή Αμνηστία την οποία κατηγορεί για «εκστρατεία λάσπης» σε ότι αφορά την «Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης» ενάντια στους Κούρδους.
Σε επιστολή του προς την Οργάνωση του ΟΗΕ ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογραμμίζει, πως «απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους αβάσιμους ισχυρισμούς στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης»
«Θεωρούμε αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς ως μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας λάσπης κατά των προσπαθειών μας να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατική απειλή που πηγάζει από τη Συρία και έχει στόχο την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας» γράφει η ανακοίνωση.
Τονίζεται επίσης, ότι οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν αποκλειστικά κατά μαχητών των κουρδικών οργανώσεων PYD/YPG, που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές. Διαβεβαιώνει επίσης, ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύουν άμαχοι.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καλεί την Διεθνή Αμνηστία να επανεξετάσει την υπόθεση μέσω ανεξάρτητων διεθνών οργανισμών.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Διεθνής Αμνηστία υποστήριξε ότι έγιναν «εγκλήματα πολέμου από την Τουρκία στη Συρία». Σύμφωνα με την οργάνωση, οι τουρκικές δυνάμεις «επέδειξαν επαίσχυντη αδιαφορία για την ζωή αμάχων πραγματοποιώντας σοβαρές παραβιάσεις και εγκλήματα πολέμου, ανάμεσα τους και εκτεταμένες δολοφονίες και παράνομες επιθέσεις που σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους».

bankingnews.gr

BREAKING NEWS