Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο κόκκινο η ένταση μεταξύ Ινδίας – Πακιστάν στο Κασμίρ με βομβαρδισμούς και θύματα

Στο κόκκινο η ένταση μεταξύ Ινδίας – Πακιστάν στο Κασμίρ με βομβαρδισμούς και θύματα
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων στη διαφιλονικούμενη περιοχή
Ινδία και Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στρατιώτες και πολίτες και από τις δύο πλευρές.
Η Ινδία ανακοίνωσε ότι υπήρξε βαρύς βομβαρδισμός εκ μέρους του Πακιστάν στην περιοχή του Τανγκντάρ του βόρειου Κασμίρ αργά το βράδυ του Σαββάτου (19/10/2019), σκοτώνοντας δύο Ινδούς στρατιώτες και έναν πολίτη.
Εκπρόσωπος των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε από την πλευρά του ότι ένας Πακιστανός στρατιώτης και τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από πλήγμα του ινδικού στρατού, καθώς το Νέο Δελχί έχει παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός.
Το Κασμίρ διεκδικείται από τις δύο πυρηνικές δυνάμεις, που έγιναν ανεξάρτητες το 1947.
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν κλιμακωθεί από τις 5 Αυγούστου 2019, οπότε και το Νέο Δελχί απέστειλε πλήθος στρατευμάτων στο ινδικό Κασμίρ αναστέλλοντας το ειδικό αυτόνομο καθεστώς της περιοχής.
Το Ισλαμαμπάντ προειδοποίησε ότι η αλλαγή του καθεστώτος του Κασμίρ θα κλιμακώσει τις εντάσεις, αλλά η Ινδία υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη της επικράτειας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης