Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάμος: Τη Δευτέρα 21/10 μεταφέρονται σε δομές στην ενδοχώρα 700 αιτούντες άσυλο - Συλλαλητήριο στο νησί

Σάμος: Τη Δευτέρα 21/10 μεταφέρονται σε δομές στην ενδοχώρα 700 αιτούντες άσυλο - Συλλαλητήριο στο νησί
Στη Σάμο παραμένουν πάνω από 6.500 αιτούντες άσυλο
(upd) Στον Πειραιά αρχικά και μετά σε δομές στην ενδοχώρα, αναμένεται να μεταφερθούν τη Δευτέρα 21/10 συνολικά 700 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο.
Βάσει του  προγραμματισμού που έχει γίνει γνωστός, τους 700 αιτούντες άσυλο θα παραλάβει αύριο, Δευτέρα 21/10 από το λιμάνι της Σάμου το ταχύπλοο PAROS Jet.
Σημειώνεται ότι σήμερα στο νησί ζουν πάνω από 6.500 αιτούντες άσυλο, ενώ ήδη στήθηκαν σκηνές και μεταφέρθηκαν σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης οι αιτούντες άσυλο που είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό του ΚΥΤ και έμεναν σε δημόσιους χώρους  στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό αύριο (21/10) στη Σάμο

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο, Δευτέρα 21/10, στη Σάμο για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, ζητά με μήνυμά του ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζος.
Όπως αναφέρει σε αυτό, «τα τελευταία χρόνια το νησί και ειδικότερα η πόλη της Σάμου ζει μια πρωτόγνωρη και συνάμα τραγική κρίση, όπου έχει ανατραπεί πλήρως η κανονικότητα της ζωής μας.
Τίθενται καθημερινά ζητήματα ασφαλείας για τους μόνιμους κατοίκους, τα παιδιά μας, τους επισκέπτες μας, πρόσφυγες και μετανάστες».
Ο κ. Στάντζος υπογραμμίζει ότι  «η προσπάθειά (της δημοτικής αρχής) τις τελευταίες 50 ημέρες είναι να πετύχουμε, όπως δεσμευτήκαμε: Αποσυμφόρηση εδώ και τώρα, ενίσχυση της ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών της Σάμου, αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, κλείσιμο του ΚΥΤ πόλεως Σάμου και απόδοσή του στον δήμο, επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται».
Προσθέτει πως «σε αυτήν την κρίσιμη καμπή οφείλει ο καθένας μας να αναλογισθεί την ευθύνη του απέναντι στον τόπο και ειδικότερα στη νεολαία και στα παιδιά μας» και καλεί «όλους μαζί, και έναν έναν προσωπικά σε πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία δημαρχείου, όπου με σύνεση, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε από τους εμπλεκόμενους τα αυτονόητα.
Να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά ως οφείλουν προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης