Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η υποκρισία αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή του εκκλησιαστικού βιώματος

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η υποκρισία αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή του εκκλησιαστικού βιώματος
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φύτεψε συμβολικά ένα ελαιόδενδρο στον περίβολο του νέου Καθολικού και του νέου συνοδικού
Η υποκρισία, ο σύγχρονος φαρισαϊσμός, αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή του εκκλησιαστικού βιώματος, της θεωρίας και της πράξεως, υπογράμμισε  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στη διάρκεια της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.
«Η υποκρισία, ο σύγχρονος φαρισαϊσμός., ο οποίος επερίσσεψε στην εποχή μας, αποτελεί την μεγαλυτέραν πληγήν του εκκλησιαστικού βιώματος, της θεωρίας και της πράξεως», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το έλεος του Θεού απαλλάσσει, από την υποκρισία και την πολυπροσωπία, τον ελεούμενον και τον μεταβιβάζει εις μετανοημένον αμαρτωλόν, εις κατά χάρην άγιο», συμπλήρωσε.
Με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την κτίση του νέου Καθολικού της μονής ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε τον ναό «εργοστάσιο αγιότητας» και «γεννήτρια μετανοίας και επιστροφής».
Ακόμη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε τη στάση του ηγουμένου Αλεξίου της αδελφότητος της μονής Ξενοφώντος και αναφερόμενος στην πνευματική ζωή των πιστών σημείωσε ότι «ο πνευματικός αγών έχει πολύ σιωπή και πολύ πάλη, εντός αυτής της εκουσείου σιωπής».
Σημειώνεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φύτεψε συμβολικά ένα ελαιόδενδρο στον περίβολο του νέου Καθολικού και του νέου συνοδικού.
Στους εορτασμούς την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Α. Διαμαντάρης, ενώ παραβρέθηκαν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Καράογλου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δ. Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Κ. Αλεξανδρής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, μητροπολίτες, ιερείς, μοναχοί, διπλωμάτες ξένων χωρών, επισκέπτες κ.ά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης