Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολιβία: Βέβαιος ο Morales ότι θα κερδίσει από τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών

Βολιβία: Βέβαιος ο Morales ότι θα κερδίσει από τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών
Με καταμετρημένο το 84% των ψήφων ο Morales δεν κερδίζει την απαιτούμενη πλειοψηφία
Τη βεβαιότητα του ότι τελικά θα αναδειχθεί πρόεδρος της Βολιβίας από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών εξέφρασε ο Evo Morales, αν και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν πως δεν μπορεί να πετύχει την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Με καταμετρημένο το 84% των ψήφων, ο Morales λαμβάνει περίπου το 45% των ψήφων έναντι 38% του αντιπάλου του Carlos Mesa, αποτέλεσμα που οδηγεί στο β’ γύρο τις προεδρικές εκλογές.
Σημειώνεται πως για να εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, θα πρέπει να λάβει το 50% συν μια ψήφο ή τουλάχιστον το 40% και διαφορά 10 μονάδων από τον αντιπάλο του.
Ωστόσο, ο Morales, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις των αυτοχθόνων της Βολιβίας και έχει κερδίσει τις τρεις τελευταίες προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις από τον πρώτο γύρο, εμφανίζεται βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και πάλι, καθώς οι ψήφοι που απομένει να μετρηθούν είναι σε αγροτικές περιοχές.
Πάντως o Mesa πανηγύρισε από χθες την προοπτική συμμετοχής του στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 15 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης