Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει σήμερα 21/10 η διακομματική επιτροπή για την ψήφο των ομογενών – Αισιοδοξία για συμφωνία

Συνεδριάζει σήμερα 21/10 η διακομματική επιτροπή για την ψήφο των ομογενών – Αισιοδοξία για συμφωνία
Στις 12:00 το μεσημέρι
Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 21/10 στις 12:00 το μεσημέρι η διακομματική επιτροπή για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων και στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία ότι τα κόμματα θα καταλήξουν σε συμφωνία.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων αναμένεται να συζητήσουν επί της πρότασης που έστειλε την περασμένη Παρασκευή ο υπ. Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, η οποία βασίζεται επί της ουσίας στις δύο προϋποθέσεις που έθεσε το ΚΚΕ προκειμένου να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς, δηλαδή αφενός να τεθεί χρονικό όριο διαμονής στο εξωτερικό μέχρι 30 έτη και αφετέρου να υπάρχει ΑΦΜ που να αποδεικνύει την ενεργή οικονομική σχέση με το ελληνικό Δημόσιο.
Πίσω από αυτούς τους όρους αναδιπλώθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εγκατέλειψε τις αρχικές του θέσεις και κυρίως εκείνη που θέλει να μην προσμετράται η ψήφος των απόδημων στην επικράτεια.
Αυτή άλλωστε ήταν και η μοναδική «κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει η κυβέρνηση, δηλαδή η ψήφος τους να είναι ισότιμη με των  υπόλοιπων Ελλήνων και να προσμετράται στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Πάντως, η κυβέρνηση ξαναβάζει στο τραπέζι και την επιστολική ψήφο κυρίως για εκείνους τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα σημεία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, αν και το ΚΚΕ έχει διατυπώσει ενστάσεις ενώ στο τραπέζι είναι και η πρόταση για αύξηση των βουλευτών Επικρατείας από τους 12 στους 15.
Σε κάθε περίπτωση και παρά τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στα κόμματα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν οι δέοντες συμβιβασμοί και να υπάρξει μια συμφωνία, η οποία θα εγκριθεί από όλα τα κόμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης