Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη - Στο -0,67% και τα 59,02 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη - Στο -0,67% και τα 59,02 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,54% στα 53,58 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση σημείωσε σήμερα Δευτέρα (21/10) το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -0,67% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,02 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,54% στα 53,58 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Η αυξημένη προσφορά πετρελαίου, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα, η οποία αποτελεί τη χώρα με τις περισσότερες εισαγωγές πετρελαίου παγκοσμίως, ασκεί πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού» για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.
«Η αδυναμία στις τιμές του πετρελαίου αντικατοπτρίζει μία υποτονική άποψη για την παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση, καθώς η επιβράδυνση στον μεταποιητικό κλάδο και το εμπόριο δε φαίνεται να τελειώνει σύντομα», δήλωσε η αναλύτρια αγορών της CMC Markets, Margaret Yang.
Image
Η κινεζική οικονομίας αναπτύχθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση για το τρίτο τρίμηνο του 2019, γεγονός που αποτελεί τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 27 ετών, εν μέσω περιορισμένης βιομηχανικής παραγωγής και συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων.
«Η πολιτική περικοπών στην προσφορά του ΟΠΕΚ αν και παρέχει στήριξη, δεν έχει καταφέρει να ενισχύσει τις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές παραμένουν προσκολλημένες στις επίμονες ανησυχίες για τη ζήτηση», δήλωσε ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης