Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Οι ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια αποχωρώντας από τις πυρηνικές συμφωνίες

Ρωσία: Οι ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια αποχωρώντας από τις πυρηνικές συμφωνίες
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergey Shoygu, τόνισε ότι οι συμφωνίες από τις οποίες αποχώρησαν οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί από καινούργιες
Τη θέση ότι οι αποχωρήσεις των ΗΠΑ από τις πυρηνικές συμφωνίες θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια, διατύπωσε σήμερα (21/10) η Ρωσία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Sergey Shoygu, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Πεκίνο.
Ειδικότερα, ο κ. Shoygu προειδοποίησε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια αποχωρώντας από τις πυρηνικές συμφωνίες», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «δεν πρέπει να ακυρώνετε και να καταστρέφετε το παλίο χωρίς να δημιουργείτε το καινούργιο».
«Τίποτα καινούργιο δεν έχει έρθει να αντικαταστήσει τις συμφωνίες από τις οποίες αποσύρθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες», επεσήμανε ο Ρώσος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι «ως αποτέλεσμα, το επίπεδο ασφάλειας έχει υποχωρήσει πολύ χαμηλότερα και ο κόσμος έχει γίνει λιγότερο προβλέψιμος».
«Κατά τη γνώμη μας, αυτές οι υπάρχουσες συμφωνίες θα πρέπει να διατηρηθούν», επεσήαμε ο κ. Shoygu, αναφερόμενος τόσο στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση, όσο και στη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέση Εμβέλειας ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα.
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος επεσήμανε ότι η Μόσχα θα επιθυμούσε την ανανέωση της Συνθήκη για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START) με την Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι η Συνθήκη θα μπορούσε να τροποποιηθεί μετά την παράτασή της.
«Άρχικά πρέπει να την παρατείνουμε και έπειτα να ασχοληθούμε με τη βελτίωσή της», καταλήγει ο κ. Shoygu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης