Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Δεν αποκλείω μία σύντομη παράταση του Brexit, εάν η Βρετανία χρειάζεται περισσότερο χρόνο

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Δεν αποκλείω μία σύντομη παράταση του Brexit, εάν η Βρετανία χρειάζεται περισσότερο χρόνο
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα του ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο θα επικυρώσει τη συμφωνία για το Brexit
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μία σύντομης παράτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, εφόσον το Λονδίνο χρειαστεί λίγο ακόμα χρόνο ώστε να επικυρώσει τη συμφωνία.
Ειδικότερα, ο κ. Maas εξέφρασε την ελπίδα του ότι «το βρετανικό Κοινοβούλιο, δείχνοντας την απαραίτητη υπευθυνότητα, μπορεί να αποφασίσει σήμερα για το σχετικό ζήτημα, και με βάση αυτή την απόφαση να βρεθούμε σε θέση να επιτύχουμε ένα ομαλό Brexit».
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι «εάν υπάρχουν προβλήματα στη Βρετανία με την επικύρωση, δεν αποκλείω μία σύντομη, τεχνική παράταση».
Παράλληλα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι «εάν δεν υπάρξει πλειοψηφία στο βρετανικό Κοινοβούλιο, τότε εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσουμε εάν θα υπάρξει μία πλήρη επέκταση», διευκρινίζοντας πως «μόνο σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει μία απόφαση σχετικά με αυτό το ζήτημα».
«Προς το παρόν, δε νομίζω ότι είναι λογικό ή κατάλληλο να κάνουμε υποθέσεις για αυτό το θέμα», καταλήγει ο Γερμανός ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα η υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας, Amelie de Montchalin, κατέστησε σαφές ότι δε γίνεται να υπάρξει καθυστέρηση του Brexit «εάν δεν δικαιολογηθεί».
«Το χειρότερο ζήτημα σχετικά με το Brexit είναι η αβεβαιότητα, η οποία είναι χειρότερη από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, όπου τουλάχιστον ξέρεις τι συμβαίνει», επεσήμανε η κα de Montchalin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης