Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

MLS Πληροφορική: Πρώτη περίοδος εκτοκισμού εταιρικού ομολόγου - Καταβολή τόκων

tags :
MLS Πληροφορική: Πρώτη περίοδος εκτοκισμού εταιρικού ομολόγου - Καταβολή τόκων
MLS Πληροφορική: Πρώτη περίοδος εκτοκισμού εταιρικού ομολόγου
Η «MLS Πληροφορική Α.Ε.» ανακοινώνει, ότι σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος του Εταιρικού Ομολόγου έκδοσης 25.07.2019, η ημέρα προσδιορισμού (Record Date) των δικαιούχων τόκου για την 1η περίοδο εκτοκισμού του Εταιρικού Ομολόγου, ήτοι από 25.07.2019 έως 25.10.2019, είναι η Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019. 
Δικαιούχοι της εταιρικής πράξης είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. τη σχετική ημέρα (Record Date), ήτοι την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.
Η ημερομηνία κατά την οποία οι Ομολογίες θα διαπραγματεύονται χωρίς το 1ο τοκομερίδιο (Ex coupon Date), είναι η Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019.
Το ποσό των τόκων για την ως άνω περίοδο εκτοκισμού, που αντιστοιχεί σε 6.700 Ομολογίες και οι οποίες σήμερα τελούν υπό διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Ομολογιών της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανέρχεται σε 73.625,56 Ευρώ, ήτοι ποσό 10,98889 Ευρώ ανά Ομολογία. Το ποσό των τόκων έχει υπολογισθεί με ετήσιο σταθερό επιτόκιο 4,30% (προ φόρων) με βάση έτος 360 ημερών και τον πράγματι διαδράμοντα χρόνο.
Ο φόρος που αναλογεί στο κουπόνι ύψους 15% θα παρακρατηθεί και θα αποδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
Η καταβολή των οφειλόμενων τόκων  προς τους δικαιούχους των εταιρικών ομολόγων  θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε.» («ATHEXCSD») την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, ως ακολούθως:
1. Μέσω των Χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), για τους Ομολογιούχους οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη, σύμφωνα με το άρθρο 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ.
2. Οι Ομολογιούχοι οι οποίοι έχουν ζητήσει ανάκληση εξουσιοδότησης για τη λήψη χρηματικών ωφελημάτων από το Χειριστή τους ή δεν κατέστη δυνατή η καταβολή των διανεμόμενων ποσών σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα πληρώνονται στα γραφεία της ATHEXCSD (Λεωφ. Αθηνών 110, καθημερινά 09:00 έως 16:00) ή σε τραπεζικό λογαριασμό (IBAN), που θα υποδεικνύουν μέσω έγγραφου αιτήματός τους, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.
Για τυχόν διευκρινίσεις ή πληροφορίες οι κ.κ. Ομολογιούχοι θα μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλ. 2310-929090 (κ. Γ. Ταχταλίδης).
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης