Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Ευθύνη της ΝΔ ο εκτροχιασμός του χρονοδιαγράμματος του μετρό Θεσσαλονίκης

Σπίρτζης: Ευθύνη της ΝΔ ο εκτροχιασμός του χρονοδιαγράμματος του μετρό Θεσσαλονίκης
«Μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να δεχθούμε για τους χειρισμούς που είχαμε στο μετρό Θεσσαλονίκης», υποστήριξε ο Χρήστος Σπίρτζης
Προσωπική ευθύνη της ΝΔ αποτελεί η ανατροπή του χρονοδιαγράμματος για την λειτουργία του μετρό στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ο βουλευτής Συριζα ανατολικής Αττικής, τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η εφημερίδα «Μακεδονία».
«Μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να δεχθούμε για τους χειρισμούς που είχαμε στο μετρό Θεσσαλονίκης. Βρήκαμε ένα έργο που ήταν πέντε χρόνια σταματημένο, ένα έργο που είχε διεκδικήσεις 1,150 δισ. ευρώ για το 30% του έργου που είχε γίνει, μια πόλη που ήταν λαμαρινούπολη και μια κοινωνία διαιρεμένη», είπε και πρόσθεσε ότι το 2019 είχαν τελειώσει οι σήραγγες, το σύνολο των σταθμών και με τα ηλεκτρομηχανολογικά, είχαν έρθει οι συρμοί για να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία, είχε ολοκληρωθεί το αμαξοστάσιο με τα ηλεκτρομηχανολογικά, ξεκίνησε η επέκταση προς την Καλαμαριά, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες για την επέκταση στα δυτικά.
«Δεν αισθάνομαι λοιπόν ότι πρέπει να απολογηθούμε για κάτι στον Συριζα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Σπίρτζης και υποστήριξε ότι «οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έδωσαν περιθώρια για να ζητά η κοινοπραξία προθεσμία. Με τις λύσεις που ακούσαμε να εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ και με την ανατροπή του ανασχεδιασμού και του χρονοδιαγράμματος που είχαμε, δυστυχώς το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα παραδοθεί στις αρχές του 2020 ή αρχές του 2021. Αυτό είναι προσωπική ευθύνη της ΝΔ».
Για τον ΟΑΣΘ, ο κ. Σπίρτζης ισχυρίστηκε ότι «όταν κάποιος κρύβει τις διαχρονικές ευθύνες που υπήρχαν στον ΟΑΣΘ, όταν κρύβει το σκάνδαλο από το 57' μέχρι σήμερα, όταν κρύβει τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έπαιρναν πρόσθετα από τον ελληνικό λαό, όταν κρύβει ότι 47 εκατ. ευρώ δεν υπήρχαν για την αγορά νέων λεωφορείων ως αποθεματικό, όταν κρύβει ότι 5 εκατ. ευρώ δεν υπήρχαν για τις ασφάλειες των λεωφορείων, όταν κρύβει ότι είχαν απόδοση κεφαλαίων 700% και πάνω, αντί για 18-20%, όταν κρύβει ότι εκατοντάδες λεωφορεία 12ετιας πουλήθηκαν για 500,600 και 700 ευρώ και ψάχνει να βρει ευθύνες τα δυο τελευταία χρόνια προφανώς δεν λέει απλώς την μισή αλήθεια, λέει λιγότερο από την μισή αλήθεια με προφανή στόχο να εξυπηρετήσει και πολιτικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες, αλλά και τις ευθύνες που έχει διαχρονικά η ΝΔ για τον ΟΑΣΘ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης