Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το κουφάρι του Νηογνώμονα και η «μη εμπλοκή» του Δημήτρη Κοντομηνά

Το κουφάρι του Νηογνώμονα και η «μη εμπλοκή» του Δημήτρη Κοντομηνά
Η απίθανη ιστορία μιας εταιρίας που άρχισε να καταρρέει λίγο μετά την εξαγορά της και τα ερωτήματα
Ο ελληνικός Νηογνώμων συμφερόντων του επιχειρηματίας κ. Δημήτρη Κοντομηνά κατέρρευσε και δεν άνοιξε μύτη καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας επί θητείας Κουρουμπλή σφύριζε αδιάφορα με αποτέλεσμα οι περίπου 50 εργαζόμενοι της εταιρίας να αναζητούν επι ματαίω το δίκιο τους και να μην μπορούν να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις.
Αν κάποιος ανατρέξει στο ΓΕΜΗ μπορεί εύκολα να διαπιστώσει τη βροχή παραιτήσεων μελών του ΔΣ με εξώδικα.
Μπορεί επίσης να διαπιστώσει ότι ο κ. Κοντομηνάς δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ παρά τις περί αντιθέτου δεσμεύσεις και έτσι ακυρώθηκε η αποφασισθείσα αύξηση κεφαλαίου 2 εκ ευρώ που είχε αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση στις 14 Οκτωβρίου του 2016.
Η μη κάλυψη της αύξησης και η οικονομική αδυναμία της εταιρίας οδήγησε σε παραίτηση το management αλλά ο μέτοχος παρά τις αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις δεν προχώρησε στον ορισμό νέας διοίκησης αφήνοντας ακέφαλη την εταιρία έως την 20η Νοεμβρίου του 2017.
Την εν λόγω ημερομηνία σε Γενική Συνέλευση το αποτέλεσμα της οποίας ουδέποτε έως σήμερα γνωστοποιήθηκε στο ΓΕΜΗ, εξελέγη σύμφωνα με πληροφορίες μετά από πολλούς μήνες νέο ΔΣ στο οποίο μέλος είναι και ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς.
Στο ΓΕΜΗ πάντως βρίσκει κάποιος ότι είχε διοριστεί προσωρινή διοίκηση τον Οκτώβριο του 2017 της οποίας η τύχη και τα λοιπά στοιχεία αγνοούνται.
Η πρακτική Κοντομηνά πάντως έβαλε σε δικαστικές περιπέτειες όσους διοίκησαν τα τελευταία χρόνια την εταιρία ενώ ο ίδιος παραμένει στο απυρόβλητο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνικός Νηογνώμων πέρασε στον έλεγχο του Δημήτρη Κοντομηνά τον Απρίλιο του 2015 όταν η Κυπριακής έδρας εταιρία.... Molonia Ltd συμφερόντων του επιχειρηματία κάλυψε με καταβολή μετρητών αύξηση κεφαλαίου 600.000 ευρώ.
Ωστόσο η εταιρία ποτέ δεν συνήλθε καθώς επιχειρηματίας για κάποιο απροσδιόριστο λόγο απέκτησε τον έλεγχό της χωρίς ποτέ να την ενισχύσει.
Φυσικά με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς ποτέ να ζητηθούν πάσης φύσεως ευθύνες για τον επιχειρηματίας ο Ελληνικός Νηογνώμων έκλεισε χωρίς θεωρητικά να έχει κλείσει.
Η επιχειρηματικότητα made in Greece στα καλύτερά της.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης