Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kames Capital: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα παρουσιάζουν τις καλύτερες επιδόσεις

tags :
Kames Capital: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα παρουσιάζουν τις καλύτερες επιδόσεις
Για την Kames Capital, η Ελλάδα από «καμένο χαρτί» της ευρωζώνης έχει αρχίσει να παρουσιάζει θετικές προοπτικές
Την πορεία των ελληνικών ομολόγων αλλά και την αλλαγή του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα περιγράφει αναλύτρια της Kames Capital σε άρθρο δημοσιεύεται στo Investment Week επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν την καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή.
«Η Ελλάδα, το πρώην "καμένο χαρτί" της ευρωζώνης σιγά-σιγά αλλάζει με αποτέλεσμα το outlook της να είναι ένα θετικό credit story όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια με την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αν και ξεκίνησε από πολύ χαμηλότερη βάση» επισημαίνει η Sandra Holdsworth από την Kames Capital.
Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, η ίδια σχολιάζει ότι έπειτα από αρκετά χρόνια συρρίκνωσης, παρουσιάζει ανάπτυξη λίγο κάτω από το 2% το β' τρίμηνο του 2019.
Την ίδια στιγμή, η αισιοδοξία ενισχύεται εντός της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς η αλλαγή κυβέρνησης θεωρήθηκε θετική εξέλιξη.
Παράλληλα, το γεγονός ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τραπεζικό τομέα στηρίζουν το outlook της οικονομάς.
Αυτό αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ειδικά από τη στιγμή στην ευρωζώνη -στην καλύτερη περίπτωση- παρατηρείται στασιμότητα.
«Βελτίωση του οικονομικού outlook στην Ελλάδα, σημαίνει και βελτίωση του πιστωτικού outlook» αναφέρεται η ίδια.
Την ίδια στιγμή, η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ και οι χαμηλές αποδόσεις ομολόγων, βελτιώνουν ακόμα περισσότερο το πιστωτικό προφίλ καθώς τα κόστη αναχρηματοδότησης έχουν μειωθεί.
«Αναμένουμε ότι αυτή η θετική δυναμική θα συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον» επισημαίνει στην ανάλυση της η Holdsworth.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης