Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τα αρνητικά επιτόκια έχουν... αρνητικές συνέπειες που δεν κατανοούμε πλήρως

tags :
JP Morgan: Τα αρνητικά επιτόκια έχουν... αρνητικές συνέπειες που δεν κατανοούμε πλήρως
Η υποχώρηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, που προκλήθηκε από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας αλλά και άλλες γεωπολιτικές εξελίξεις, φαίνεται να αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο
Την εκτίμηση ότι τα χαμηλά επιτόκια δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του δανεισμού και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon.
«Πιστεύω ότι το έκαναν νωρίτερα, υπήρχε η αντίληψη ότι σώζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη νομισματική ένωση, που είναι ένα πράγμα.
Νομίζω ότι το να είναι μόνιμο κομμάτι της πολιτικής, είναι πραγματικά κακή ιδέα.
Έχει αρνητικές συνέπειες που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως» δήλωσε μιλώντας στο CNBC, μπαίνοντας κι ο ίδιος στο κλαμπ των επιχειρηματιών και των οικονομολόγων που τάσσονται κατά της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι το υψος των επιτοκίων δεν είναι αυτό που του προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή.
Αντιθέτως, η υποχώρηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης -που προκλήθηκε λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας αλλά και άλλων γεωπολιτικών εξελίξεων- φαίνεται να είναι μεγαλύτερος κίνδυνος.
«Πιστεύω ότι έχει προκαλέσει επιβράδυνση» επεσήμανε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική ύφεση, αν και η παγκόσμια οικονομία δεν φαίνεται να πλησιάζει σε αυτό το στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης