Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Απίθανο το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας - Πρέπει να συμβεί κάτι αξιοσημείωτο

Ρωσία: Απίθανο το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας - Πρέπει να συμβεί κάτι αξιοσημείωτο
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Konstantin Kosachev, τόνισε ότι για να υπάρξει αμερικανική στρατιωτική δράση θα πρέπει να συμβεί «κάτι αξιοσημείωτο»
Ως «απίθανο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας ο πρόεδρος της Ρωσικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Konstantin Kosachev, διευκρινίζοντας ότι προκειμένου να υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να συμβεί κάτι «αξιοσημείωτο».
Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Mike Pompeo, ο κ. Kosachev τόνισε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο από τα λόγια του Pompeo τί είναι αυτό που θα μπορούσε να πρακινήσει τις ΗΠΑ ώστε να λάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας».
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια "κόκκινη γραμμή" αποδεικνύει ότι πρέπει να συμβεί κάτι αξιοσημείωτο, όπως μία σκόπιμη επίθεση της Τουρκίας εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί, οπότε η κατάσταση θα παρεμείνει όπως είναι».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ΗΠΑ επιδώκουν να δείξουν την αποφασιστικότητά τους και να αποδείξουν ότι δεν εγκατέλειψαν πραγματικά τους Κούρδους, ενώ όλοι οι επικριτές του Trump το έχουν επισημάνει», ενώ πρόσθεσε ότι «η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Michael Pompeo δεν αποτελεί μία δήλωση προθέσεων, αλλά μία συνέχιση της συζήτησης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Erdogan, η οποία μεταφέρθει στο επίπεδο του Pompeo για τακτικούς λόγους».
«Αλλιώς θα είχε αποδειχθεί ότι ο Trump απειλεί τον Erdogan με πόλεμο αφού προηγουμένως τον έχει αποκαλέσει φίλο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.
Επιπλέον, ο κ. Kosachev εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πολιτική του Αμερικανού προέδρου να αποσυρθεί από τους πολέμους, την οποία έχει επιβεβαιώσει δημοσίως, σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν νέες στρατιτωτικές επιχειρήσεις «με ασαφείες στόχους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης