Διεθνή

Le Drian (Γάλλος ΥΠΕΞ): Δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση του Brexit

Le Drian (Γάλλος ΥΠΕΞ): Δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση του Brexit
«Σε αυτό το στάδιο, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για νέα παράταση», δήλωσε ο Le Drian
Η Γαλλία δεν βλέπει κανένα λόγο να επεκτείνει την προθεσμία της Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian.
«Σε αυτό το στάδιο, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για νέα παράταση», δήλωσε ο Le Drian στο γαλλικό κοινοβούλιο.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson προσπαθεί να περάσει τη συμφωνία μέσω του κοινοβουλίου έτσι ώστε η Βρετανία να μπορέσει να εγκαταλείψει συντεταγμένα την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.
Μόλις 9 ημέρες έχουν απομείνει έως την 31η Οκτωβρίου, την ημέρα αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, και το Brexit επί της ουσίας εξακολουθεί να παραμένει στον αέρα, καθώς οι καθ’ύλην αρμόδιοι, οι βουλευτές της Μ. Βρετανίας αδυνατούν να βάλουν τέλος σε αυτό το σίριαλ που δείχνει να μην έχει τέλος.
Σήμερα Τρίτη 22/10, και όπως μεταδίδει το BBC, οι Βρετανοί βουλευτές καλούνται σε μια ακόμα κρίσιμη ψηφοφορία να αποφασίσουν εάν στηρίζουν το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός Boris Johnson με τους Ευρωπαίους.
Εάν ψηφίσουν θετικά, τότε θα κληθούν να ψηφίσουν και δεύτερη φορά εντός της ημέρας προκειμένου να εγκρίνουν να ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων διάρκειας τριών ημερών για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο αναφέρεται στο πώς η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει τη συμφωνία για το Brexit.
Επί της ουσίας οι Βρετανοί βουλευτές θα έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος της κυβέρνησης όσον αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου τόσο από τη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και από τη Βουλή των Λόρδων προκειμένου αυτό να γίνει νόμος του κράτους πριν την 31η Οκτωβρίου, όπως έχει δεσμευτεί και επιθυμεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson.
Μάλιστα, ο Johnson φέρεται να επιβεβαίωσε αυτές τις αναφορές και προειδοποίησε με εκλογές εάν δεν περάσει σήμερα (22/10/2019) το νομοσχέδιο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης