Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές με Brexit και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο - Στο +0,05% ο DAX

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές με Brexit και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο - Στο +0,05% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε άνοδο +0,09% στις 394,59 μονάδες.
Με οριακά κέρδη έκλεισαν τις συνεδριάσεις τους οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εξελίξεις στο Brexit και τα εταιρικά αποτελέσματα.
Οι Βρετανοί βουλευτές καλούνται σε μια ακόμα κρίσιμη ψηφοφορία να αποφασίσουν εάν στηρίζουν το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός Boris Johnson με τους Ευρωπαίους.
Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με οριακά κέρδη +0,05% στις 12.754,69 μονάδες.
Image
Ο FTSE στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο +0,68% στις 7.212,49 μονάδες.
Image
Στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο CAC έκλεισε με κέρδη +0,17% στις 5.657,69 μονάδες.
Ο FTSE MIB του Μιλάνου, έκλεισε στο +0,04% στις 22.487,08 μονάδες.
Image
Ο IBEX της Μαδρίτης υποχώρησε -0,29% στις 9.375 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε άνοδο +0,09% στις 394,59 μονάδες.
Image
Στο Ηνωμένοι Βασίλειο, εάν οι βουλευτές ψηφίσουν θετικά, τότε θα κληθούν να ψηφίσουν και δεύτερη φορά εντός της ημέρας προκειμένου να εγκρίνουν να ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων διάρκειας τριών ημερών για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο αναφέρεται στο πώς η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει τη συμφωνία για το Brexit.
Επί της ουσίας οι Βρετανοί βουλευτές θα έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος της κυβέρνησης όσον αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου τόσο από τη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και από τη Βουλή των Λόρδων προκειμένου αυτό να γίνει νόμος του κράτους πριν την 31η Οκτωβρίου, όπως έχει δεσμευτεί και επιθυμεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson.
Μάλιστα, ο Johnson φέρεται να επιβεβαίωσε αυτές τις αναφορές και προειδοποίησε με εκλογές εάν δεν περάσει σήμερα (22/10/2019) το νομοσχέδιο.
Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά ακόμα και στην περίπτωση που η Βουλή ψηφίσει θετικά και στις δύο ψηφοφορίες (εάν οι Βρετανοί βουλευτές ψηφίσουν αρνητικά στην πρώτη ψηφοφορία τότε επί της ουσίας δεν υπάρχει Συμφωνία με την ΕΕ, ενώ αν ψηφίσουν αρνητικά στη δεύτερη ψηφοφορία, τότε το Brexit δεν πρόκειται να γίνει έως την 31η Οκτωβρίου).
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της UBS για το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/10) η ελβετική τράπεζα, προειδοποιώντας ότι οι εμπορικές διαμάχες και οι γεωπολιτικές εντάσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.
Ειδικότερα, τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -16% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, στα 1,05 δισ. δολ. έναντι 1,25 δισ. δολ. προηγουμένως, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν κέρδη 971 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της UBS διαμορφώθηκαν στα 7,09 δισ. δολ. έναντι 7,43 δισ. τολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και έναντι εκτιμήσεων στα 7,1 δισ. δολ.
Όσον αφορά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της τράπεζας, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, αυτός διαμορφώθηκε στο 13,1% έναντι 13,5% το προηγούμενο έτος.
Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων αναμένεται να προκαλέσει πλήγμα στα καθαρά έσοδα από τόκους, προσθέτοντας ότι «οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικές διαμάχες συνεχίζουν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα», καθώς και ότι «η θετική ώθηση προς την επίλυση αυτών των ζητημάτων θα βελτίωνε πιθανώς την εμπιστοσύνη και τις οικονομικές προοπτικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης