Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννη: Ήρθε η ώρα οι γυναίκες να δραστηριοποιηθούν και να δημιουργήσουν

tags :
Κεφαλογιάννη: Ήρθε η ώρα οι γυναίκες να δραστηριοποιηθούν και να δημιουργήσουν
Την ανάγκη ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στην επιχειρηματικότητα έθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη
Την ανάγκη ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στην επιχειρηματικότητα έθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη επισημαίνοντας πως η ίδια από όποια θέση και να υπηρετεί τον λαό, θα υποστηρίζει το αίτημα των γυναικών για μεγαλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στα κέντρα των αποφάσεων.
Μιλώντας στην εκδήλωση του ομίλου εταιρειών ICAP με τίτλο “High Heels on High Hills” η Βουλευτής Α' Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας συνέδεσε την προοπτική ανάπτυξης της χώρας με την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στο «επιχειρείν» καθώς όπως είπε, «σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες, γυναίκες και «επιχειρείν» είναι μια σχέση ανερχόμενη, που συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στις εθνικές οικονομίες».
Επισημαίνοντας πως η Ελλάδα συγκεντρώνει χαμηλό ποσοστό συμμετοχής γυναικών τόσο στην κορυφή των επιχειρήσεων όσο και στην πολιτική η κα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την εκτίμηση πως οι δείκτες μπορούν να βελτιωθούν, ειδικά τώρα που η χώρα γύρισε σελίδα και ανακτά την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των διεθνών εταίρων μας.
Τονίζοντας πως τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, η Ελλάδα έχασε πολύτιμες ευκαιρίες η πρώην Υπουργός δήλωσε πως οι πολίτες μπορούν σήμερα να προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον.
«Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις με στοχευμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό.
Μέσα από πολιτικές που από τις πρώτες κιόλας ημέρες εφαρμόζει για την τόνωση όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας.
Γιατί έχουν σχεδιασθεί όλες εκείνες οι πολιτικές και οι δέσμες μέτρων που είναι προϋπόθεση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Για τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και των επιχειρήσεων της χώρας μας.
Για να είναι η ανάκαμψη της οικονομίας ορατή και τα νοικοκυριά της χώρας να προσβλέπουν στην κοινωνική και οικονομική ευημερία» είπε προσθέτοντας πως «το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο αρχίζει να εφαρμόζεται, συνθέτοντας ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας για τους πολίτες, συνθήκες για το brain gain».
Σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη μέσα σε αυτό το κλίμα η γυναικεία επιχειρηματικότητα θα ανθίσει και η βελτίωση του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων, επιτέλους, θα επιτευχθεί.
Μιλώντας για το τέλος της κρίσης που ενίσχυσε τις έμφυλες ανισότητες και στην αγορά εργασίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε πως τώρα οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να δραστηριοποιηθούν σε καλύτερες συνθήκες, κοινωνικές, οικονομικές αλλά και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες διάκρισης.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι η σύγχρονη γυναίκα, ξέρει να αγωνίζεται, με επιμονή και υπομονή, βάζει στόχους και τους κατακτά μεθοδικά, ξεπερνώντας τα εμπόδια.
Γιατί για τις γυναίκες το ζητούμενο είναι η δημιουργία.
Η δραστηριοποίηση και η διάκριση των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής, είναι άμεσα συνυφασμένη με την έννοια της σταθερότητας και της προοπτικής.
Θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρισθεί ότι η στήριξη της γυναίκας που επιχειρεί, που δημιουργεί, που καινοτομεί, σημαίνει στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και επένδυση σε κοινωνικό κεφάλαιο.
Για μία κοινωνία δικαιότερη και ισορροπημένη» κατέληξε στην ομιλία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης