Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πάνω από 50 παραβιάσεις από τουρκικά F-16 στο Αιγαίο

tags :
Πάνω από 50 παραβιάσεις από τουρκικά F-16 στο Αιγαίο
Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα στο Αιγαίο μια μόλις ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Erdogan
Κλιμακώνει την ένταση πάνω από το Αιγαίο η Άγκυρα, μια μόλις ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Erdogan για την ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.
Η Τουρκική πολεμική αεροπορία μέσα σε μια ημέρα (22/10) προχώρησε σε πάνω από πενήντα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης καθώς όλες οι παραβιάσεις έγιναν από τουρκικά μαχητικά F-16 που πέταξαν σε τέσσερις σχηματισμούς.
Έξι τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα ενώ σημειώθηκαν και πέντε dogfights (εικονικές αερομαχίες) με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.
Πιο συγκεκριμένα, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα οκτώ τουρκικά F-16 σε τέσσερις σχηματισμούς τα οποία σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ προέβησαν σε 51 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR ΑΘηνών.
Επίσης όπως αναφέρθηκε σημειώθηκαν και πέντε εμπλοκές με τα τουρκικά μαχητικά.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης