Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιες είναι οι μεγαλύτρες σε διάρκεια πτήσεις στον κόσμο

tags :
Ποιες είναι οι μεγαλύτρες σε διάρκεια πτήσεις στον κόσμο
Χαρτογράφηση των μεγαλύτερων σε χρονική διάρκεια πτήσεων στον κόσμο
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Qantas προχώρησε σε μια ερευνητική πτήση για να δοκιμάσει τα ανθρώπινα όρια για τις εμπορικές υπηρεσίες με μεγάλη απόσταση.
Ο Niall McCarthy της Statista αναφέρει ότι η δοκιμαστική πτήση περιλάμβανε ένα Boeing 787-9 Dreamliner που πετούσε από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ με 50 επιβάτες και αναμενόταν να ολοκληρώσει το ταξίδι των 10.200 μιλίων σε 19,5 ώρες.
Εάν η πτήση αποδειχθεί επιτυχής, η Qantas ελπίζει να ξεκινήσει τη λειτουργία απευθείας πτήσεων από το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και τη Μπρίσμπεϊν στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο έως το 2022.
Σήμερα, μια πτήση της Singapore Airlines που συνδέει την πόλη-κράτος με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Newark είναι η μακρύτερη εμπορική πτήση παγκοσμίως, τόσο σε απόσταση όσο και σε χρόνο.
 Το ταξίδι είναι μαμούθ 16.700 χιλιομέτρων και διαρκεί 19 ώρες.
Η διαδρομή ήταν σε λειτουργία πριν με ένα τετράτροχο A340-500, αλλά τελικά ήταν άξονας γιατί έγινε ασύμφορη εν μέσω αυξανόμενων τιμών καυσίμων.
Ανανεώθηκε τελικά με ένα νέο ενεργειακά αποδοτικό και εξαιρετικά τύπο αεροπλάνου το Airbus A350-900.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι μέτρησης των μεγαλύτερων πτήσεων στον κόσμο με παράγοντες όπως οι ισχυροί άνεμοι που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο χρονικό διάστημα που το αεροσκάφος παραμένει στον αέρα.
Ως αποτέλεσμα, οι ισχυρισμοί για τις μακρύτερες εμπορικές πτήσεις έχουν πάντα αποδειχθεί αμφιλεγόμενοο.
Το παρακάτω infographics παρέχει μια επισκόπηση των μεγαλύτερων πτήσεων και δείχνει πως η νέα διαδρομή της Singapore Airlines είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη στον κόσμο.
 
Infographic: The World's Longest Non-Stop Flights | Statista

Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης