Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump θέλει τους Ρεπουμπλικάνους σκληρότερους και πιο μαχητικούς κατά της έρευνας παραπομπής του

tags :
Ο Trump θέλει τους Ρεπουμπλικάνους σκληρότερους και πιο μαχητικούς κατά της έρευνας παραπομπής του
ΗΠΑ: Σκληρότερους και πιο μαχητικούς κατά της έρευνας παραπομπής του, θέλει τους Ρεπουμπλικάνους, ο πρόεδρος Trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να γίνουν σκληρότεροι και να δώσουν μάχη για την προεδρία του, δηλώνοντας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών επιθυμεί την παραπομπή του "το συντομότερο δυνατό” κι αναφορικά με το αίτημα του προς την Ουκρανία για την διενέργεια έρευνας σε βάρος ενός (κεντρικού) πολιτικού του αντιπάλου.
Ο πρόεδρος Trump σχολίασε την κατάσταση γύρω από την παραπομπή του, σε μία συνάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης στον Λευκό Οίκο.
Από την άλλη μεριά, οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να ενισχύσουν την υποστήριξη της κοινής γνώμης για την ταχεία διεξαγωγή της έρευνας παραπομπής του Trump, ενώ από την άλλη μεριά, η αμερικανική κυβέρνηση οργανώνει τις προσπάθειες της, κατά της αναφερόμενης έρευνας.
Από την πλευρά της, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρουσίασε ένα βίντεο και "μία σειρά γεγονότων” αφήνοντας να εννοηθεί ποια θα είναι τα άρθρα για την παραπομπή του προέδρου Trump και την απαγγελία επίσημων κατηγοριών, που θα επικαλεστούν οι Δημοκρατικοί, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο για κατάχρηση εξουσίας, έναν "εκβιασμό” σχετικά με την Ουκρανία, αλλά και μία προσπάθεια συγκάλυψης.
Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων προσπάθησαν να ασκήσουν μομφή κατά του προέδρου της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων A. Schiff.
Ωστόσο, το αναφερόμενο μέτρο καταψηφίστηκε από τους Δημοκρατικούς, που έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.
Ελάχιστοι είναι οι Ρεπουμπλικάνοι που φέρονται να είναι διατεθειμένοι για μία ενδεχόμενη απομάκρυνση του προέδρου Trump από τον Λευκό Οίκο, παρά την σημασία που δίνουν οι Δημοκρατικοί στην άσκηση πιέσεων από τον Αμερικανό πρόεδρο απέναντι σε μία ξένη σύμμαχο χώρα (Ουκρανία) για την εμπλοκή της στις προεδρικές εκλογές του 2020, μέσω της διεξαγωγής έρευνας για τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ J. Biden.
Ο Biden βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των δημοσκοπήσεων για την διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών κι αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ο Γερουσιαστής M. Romney είναι ένας από τους Ρεπουμπλικάνους που άσκησαν κριτική στον πρόεδρο Trump για τους χειρισμούς του απέναντι στην Ουκρανία, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.
Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τις πολιτικές του προέδρου Trump, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης κριτικής από τον ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, M. MacKonell, αλλά και τον Γερουσιαστή L. Greiam σχετικά με την απόφαση του προέδρου Trump για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας.
Η απόφαση αυτή του Trump εξέθεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ, Κούρδους στην πολεμική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Τουρκία εισβάλλοντας στα συριακά εδάφη.
Η επίκληση των διατάξεων παραπομπής και η αποδοχή τους από την Βουλή των Αντιπροσώπων θα δρομολογήσει το πλαίσιο διεξαγωγής μιας δίκης από την Γερουσία, η οποία τελεί υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, σχετικά με την απομάκρυνση ή μη του προέδρου Trump, από τον Λευκό Οίκο.
"Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να γίνουν πιο σκληροί και να πολεμήσουν. Έχουμε μερικούς που είναι μεγάλοι μαχητές, αλλά θα πρέπει να γίνουν πιο σκληροί και να πολεμήσουν, καθώς οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να βλάψουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πριν από τις εκλογές,” δήλωσε ο πρόεδρος Trump.
Ο ίδιος είπε ως οι Δημοκρατικοί "είναι διαβολικοί και ενωμένοι.”
"Δεν έχουν τον M. Romney να παρεμβαίνει. Δεν έχουν τέτοιους ανθρώπους. Είναι ενωμένοι,” πρόσθεσε ο πρόεδρος Trump.
Σε μία συνέντευξή του (Axios on HBO) ο Romeny απέρριψε τα αιτήματα του προέδρου Trump προς την Ουκρανία και την Κίνα για την διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Biden, διατυπώνοντας ερωτηματικά για τον χαρακτήρα του Trump, ενώ άσκησε κριτική και για την απόφαση του Trump για την "εγκατάλειψη” των Κούρδων συμμάχων, ενώ αποδοκίμασε την μυστική πληρωμή μιας πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών.
Ο Romney ήταν προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2012, αλλά έχασε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ B. Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης