Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον αέρα εκ νέου το Brexit - «Παγώνει» τη διαδικασία ο Johnson - Παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου 2020 εξετάζει η Κομισιόν

tags :
Στον αέρα εκ νέου το Brexit - «Παγώνει» τη διαδικασία ο Johnson - Παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου 2020 εξετάζει η Κομισιόν
Η ΕΕ καλείται εκ νέου να αποφασίσει για τους... Βρετανούς
Σε πραγματική φάρσα εξελίσσεται η διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, κάτι το οποίο αποδείχθηκε περίτρανα και κατά τις χθεσινές (22/10) διαδοχικές ψηφοφορίες στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Οι Βρετανοί βουλευτές τάχθηκαν, μεν, υπέρ του νομοσχεδίου στο οποίο «περιγράφεται» η συμφωνία που έκλεισε ο Boris Johnson για το Brexit, αλλά διαφώνησαν με την επιλογή του πρωθυπουργού –σε μία ακόμη ψηφοφορία- για το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας, προκειμένου η Βρετανία να… προλάβει να εξέλθει της ΕΕ πριν από την 31η Οκτωβρίου 2019.
Αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, να ξεκινά ένα νέο γύρο επαφών με τους ηγέτες της Ένωσης και όλα να δείχνουν ότι το Brexit θα λάβει μία ακόμη παράταση, το πιθανότερο έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Το χρονικό των ψηφοφοριών στη Βουλή

Κατά τη διάρκεια των δύο ψηφοφοριών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 22/10, οι Βρετανοί βουλευτές μάλλον έδειξαν ότι πραγματικά και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν να συμβεί με την έξοδο της χώρας τους από την Ένωση.
Στην πρώτη ψηφοφορία, η οποία αφορούσε την έγκριση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την τελευταία συμφωνία που έκλεισε ο Johnson με τους Ευρωπαίους, τάχθηκαν υπέρ αυτής και μάλιστα με μία ικανοποιητική διαφορά, καθώς 329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά.
Image
Σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτών των Συντηρητικών, υπήρξαν αρκετοί βουλευτές των Εργατικών που στήριξαν τη συμφωνία.
Κατά της συμφωνίας τάχθηκαν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.
Αυτή ήταν –όπως όλα δείχνουν- η πρώτη και τελευταία νίκη του Johnson στο κοινοβούλιο.
Image
Ακολούθησε η δεύτερη ψηφοφορία που αφορούσε τους εφαρμοστικούς νόμους και ουσιαστικά οι βουλευτές καλούνταν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των προτάσεων του Johnson προκειμένου η Βρετανία να προλάβει να εξέλθει της ΕΕ πριν από τις 31 Οκτωβρίου.
Όμως ως φαίνεται οι Βρετανοί βουλευτές δεν θέλουν ακόμη να εγκαταλείψουν την Ένωση, με αποτέλεσμα να καταψηφίσουν το εν λόγω πρόγραμμα, με 308 ψήφους υπέρ και 322 κατά.
Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία ο Johnson αναγκάστηκε να παγώσει την όλη διαδικασία και να αφήσει την ΕΕ να αποφασίσει εάν τελικά θα δώσει μία ακόμη παράταση στο Λονδίνο για να… σκεφθεί πότε τελικά θέλει να εγκαταλείψει την Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης