Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας: Δεν υπάρχει λόγος για νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας: Δεν υπάρχει λόγος για νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία
Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να δημιουργηθεί «διάδρομος τρομοκρατίας» στα νότια σύνορα μας αναφέρει το υπ. Άμυνας της Τουρκίας
Την θέση ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος τη δεδομένη στιγμή για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία διατυπώνει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας και στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Τούρκου ομόλογου του Rejep Tayip Erdogan.
«Η Τουρκία δεν θα επιτρέπει ποτέ να δημιουργηθεί ένας «διάδρομος τρομοκρατίας» στα νότια σύνορα της και η μάχη μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, το οποίο επιβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των Κούρδων της Συρίας από τις περιοχές που προέβλεπε η συμφωνία της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.
«Αποδείξαμε ότι εκπληρώνουμε όλες τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε» υποστηρίζει το υπ. Άμυνας της Τουρκίας, το οποίο και με αφορμή τα όσα συμφωνήθηκαν χθες Τρίτη 22/10 μεταξύ Putin – Erdogan, επισημαίνει πως οι κοινές περιπολίες των Τούρκων και των Ρώσων στρατιωτών θα αρχίσουν από σήμερα Τετάρτη 23/10 με απώτερο στόχο να συνδράμουν στην αποχώρηση των Κούρδων μαχητών της YPG/PKK με τον οπλισμό του σε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας.
Η αποχώρηση αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 150 ωρών.
«Δημιουργώντας ένα διάδρομο ειρήνης, θα διασφαλίσουμε την ασφαλή και εθελοντική επιστροφή των εκτοπισμένων Σύρων αδερφών στα σπίτια και στη γη τους» επισημαίνει το υπ. Άμυνας της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης