Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένη η κατάσταση στο Λίβανο - Για 7η ημέρα συνεχίζονται οι ταραχές

Τεταμένη η κατάσταση στο Λίβανο - Για 7η ημέρα συνεχίζονται οι ταραχές
Δρόμους ανοίγει ο στρατός στον Λίβανο
Ο Λίβανος παραλύει για 7η συνεχόμενη ημέρα, παρότι ο στρατός ανοίγει δρόμους.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους για σχεδόν μια εβδομάδα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί την οικονομία σε κατάρρευση.
Οι τράπεζες έκλεισαν για πέμπτη εργάσιμη ημέρα. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Πολλοί αυτοκινητόδρομοι είναι αδιάβατοι.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Saad al-Hariri ανακοίνωσε την Δευτέρα 21/10 ένα πακέτο έκτακτων μεταρρυθμίσεων για να προσπαθήσει να εξαλείψει την οργή των διαδηλωτών, που ζητούσαν παραιτήσεις ώστε να μην βαθύνει η κρίση σε ένα ήδη υπερχρεωμένο κράτος.
Ένας μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι γυναίκες και παιδιά στη Σιδών,α 45χλμ νότια της Βηρυτού είχαν μπλοκάρει τον αυτοκινητόδρομο στην είσοδο της πόλης.
Μετά από αποτυχημένες διαπραγματεύσεις, οι στρατιώτες χτύπησαν τους διαδηλωτές και κάποιοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Στρατιωτικές πηγές βέβαια αναφέρουν ότι η απόφαση του στρατού ήταν να αποφύγει να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε δύναμη. Ο στρατός θα προσπαθήσει να πείσει τους διαδηλωτές να ανοίξουν κάποιους δρόμους ειρηνικά, αν και οι περισσότεροι παρέμειναν μπλοκαρισμένοι σε ολόκληρη τη χώρα την Τετάρτη.
Οι συγκρούσεις πάντως των διαδηλωτών με τον στρατό μαίνονται, με τους διαμαρτυρόμενους να προσπαθούν σε πολλές περιπτώσεις να σηκώσουν ανθρώπους από το έδαφος.
Στην πρωτεύουσα του Λιβάνου την Βηρυτό,, οι εθελοντές καθαρίζουν τους δρόμους από νωρίς το πρωί μετά από μια μεγάλη διαδήλωση το προηγούμενο βράδυ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης