Τελευταία Νέα
Speculator

Αμνηστία μέσω τροπολογίας Άδωνι Γεωργιάδη για την Golden Visa μέσω POS

tags :
Αμνηστία μέσω τροπολογίας Άδωνι Γεωργιάδη για την Golden Visa μέσω POS
Τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου
Αμνηστία και μάλιστα αναδρομικά παρέχει με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης (συνυπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εσωτερικών) στις συναλλαγές που έγιναν ή θα γίνουν μέσω POS για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου κάτοικος τρίτης χώρας να αποκτήσει τη Golden Visa.
Η αιτιολογική έκθεση ανατρέχει στη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος (22 Φεβρουαρίου 2019) η οποία σημειωτέον δεν αφορούσε αποκλειστικά στη νομιμότητα των συναλλαγών μέσω POS αλλά και στη δυνατότητα εξαγωγής κεφαλαίων που εισήλθαν μέσω POS στην Ελλάδα στο εξωτερικό σε περίοδο που υπήρχαν capital controls.
Ωστόσο η συγκεκριμένη γνωμοδότηση δεν μετέβαλε το νομικό πλαίσιο δεδομένης της απαγόρευσης αγοράς ακινήτων μέσω καρτών από τον Ιούλιο του 2018.
Η τροπολογία εφ όσον ψηφιστεί αναμένεται να οδηγήσει στην αναστολή των διώξεων όσων έχουν εμπλακεί στις συναλλαγές μέσω POS.
Μάλιστα όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες στην εισαγγελία έχει προωθηθεί και νέα υπόθεση συναλλαγών μέσω POS που ξεπερνούν τα 35 εκ ευρώ για την οποία αναμένετο πριν την ψήφιση της τροπολογίας να ασκηθούν διώξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης