Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Τσίπρας και Πολάκης μπορούν να κουνούν το δάχτυλο και δεν μπορώ εγώ;

Γεωργιάδης: Τσίπρας και Πολάκης μπορούν να κουνούν το δάχτυλο και δεν μπορώ εγώ;
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση της Novartis εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή και την κριτική που δέχθηκε για τα όσα υποστήριξε σε ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόραση για το ζήτημα.
«Μετά από αυτήν τη δήλωση επί τέσσερις μέρες ο Τσίπρας έλεγε να αποκαλύψω ποιοι πολιτικοί χρηματίζονται.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.
Η κυβέρνηση Τσίπρα άλλαξε την τιμολόγηση των φαρμάκων, με τρόπο που ωφελήθηκαν οι εταιρείες και δεν έβγαλαν τις τιμές γιατί θα έβλεπε ο λαός πόσο μεγάλες ήταν οι αυξήσεις.
Αν μπορεί ο Πολάκης και ο Τσίπρας να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας λένε ότι τα πήραμε, εγώ δεν μπορώ;
Αυτοί μπορούν κι εγώ δεν μπορώ;» διερωτήθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης.
«Το σωστό είναι κανένας να μην κάνει εικασίες για κανέναν και κανένας να μην αμφισβητεί την αθωότητα κανενός.
Όμως όσο επιλέγουν να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή με εικασίες, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες από τις εικασίες και εκείνοι.
Εγώ θα είμαι στα μανταλάκια με το ‘άκουσα’ και το ‘πιστεύω’ και εκείνος δε θα ελεγχθεί;», είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβαλαν τη χυδαιότητα στην πολιτική ζωή με τους ψευδομάρτυρες» οπότε θα πρέπει «να είναι έτοιμοι να τα υποστούν όλα».
Καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει αξιοπρεπής πολιτικός, ώστε να «αντιμετωπίζεται έτσι», τον κατηγόρησε ότι γνώριζε τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, αφού όταν ακούστηκαν τα ονόματά τους κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν την ιδιότητά τους.
Ερωτηθείς, πάντως, αν θα γίνει προκαταρκτική για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική γραμμή ότι, «η κυβέρνηση θα προχωρήσει βάσει των πραγματικών αποκαλύψεων που θα γίνουν μέσα από την επιτροπή».
Αναφερόμενος στο πάγωμα του ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες, το οποίο προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός ο υπουργός Ανάπτυξης το χαρακτήρισε «μέτρο που μπορεί να αλλάξει την ελληνική οικονομία και να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων».
Κληθείς να σχολιάσει τις νέες χρεώσεις των τραπεζών στις συναλλαγές και το αν θα τεθεί στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των τραπεζών, απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τις υπερβολικές χρεώσεις των τραπεζών» και είπε ότι οι τράπεζες «θα πρέπει να έχουν επίγνωση στο ποια χώρα είναι και με ποιους πολίτες συναλλάσσονται».
Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «σημαντική μέρα» για την ελληνική οικονομία την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, «αφού κάνει πολύ ευκολότερη τη ζωή των επενδυτών και τη ζωή των επιχειρηματιών», εκτιμώντας πως «δεν υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης