Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Έρχεται πτώση σε ευρωαγορές και Wall, επιβραδύνεται η ανάπτυξη

Capital Economics: Έρχεται πτώση σε ευρωαγορές και Wall, επιβραδύνεται η ανάπτυξη
Οι επενδυτές δεν πείθονται από το επιχείρημα ότι οι μετοχές στην Ευρωζώνη έχουν ενισχυθεί από τις προσδοκίες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας ή την αισιοδοξία για το Brexit
Θα συνεχιστεί η τάση υπεραπόδοσης των ευρωπαϊκών μετοχών έναντι των αμερικανικών, εκτιμά η Capital Economics.
Προβλέπει ωστόσο ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street θα καταγράψουν απώλειες, καθώς επιβραδύνεται η παγκόσμια οικονομία.
Οι επενδυτές δεν πείθονται από το επιχείρημα ότι οι μετοχές στην Ευρωζώνη έχουν ενισχυθεί από τις προσδοκίες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας ή την αισιοδοξία για το Brexit.
Aν και οι εξελίξεις έπαιξαν ρόλο, οι τομείς και οι αγορές που είναι πιο ευάλωτες στην εμπορική διαμάχη, δεν κατέγραψαν σημαντική βελτίωση μετά την αρχική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας στις 11 Οκτωβρίου 2019.
Επίσης δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι οι μετοχές των χωρών που διατηρούν στενούς οικονομικούς δεσμούς με τη Βρετανία, υπεραπέδωσαν των υπολοίπων.
Στον αντίποδα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η υποαπόδοση των αμερικανικών μετοχών αντανακλά τα σημάδια αδυναμίας της αμερικανικής οικονομίας.
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι οι δείκτης MSCI EMU και ΜSCI USA σημείωσαν κέρδη, καταδεικνύει ότι οι επενδυτές δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για το μακροοικονομικό υπόβαθρο.
Η Capital Economics εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα καταγράψει περαιτέρω επιδείνωση έως τα τέλη του 2019.
Όταν αυτό συμβεί, τα ριψοκίνδυνα assets θα καταγράψουν sell off,  συμπεριλαμβανομένων των μετοχών σε Ευρωζώνη και Wall Street.
Ο δείκτης MSCI EMU (-11%) εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει λιγότερο από τον MSCI USA (-16%), με τις εκτιμήσεις για τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν αισιόδοξες.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης