Τελευταία Νέα
Διεθνή

McDonnell (Εργατικοί): Χρειάζεται συμβιβασμός για το χρονοδιάγραμμα του Brexit

tags :
McDonnell (Εργατικοί): Χρειάζεται συμβιβασμός για το χρονοδιάγραμμα του Brexit
Οι Εργατικοί θα επιδιώξουν να ζητήσουν δεύτερο δημοψήφισμα
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Μ. Βρετανία επικεντρώνεται στην εξεύρεση συμβιβαστικού χρονοδιαγράμματος για να εξετάσει την συμφωνία Brexit του Boris Johnson, δήλωσε ο επικεφαλής χρηματοοικονομικής πολιτικής του κόμματος, John McDonnell.
«Εξακολουθούμε όμως να είμαστε αντίθετοι στη συμφωνία διαζυγίου», υπογράμμισε ο McDonnell.
«Είμαστε στη διαδικασία αυτή τη στιγμή προσπαθώντας να δούμε εάν αυτός ο συμβιβασμός που προσφέραμε στον Boris Johnson θα του δώσει τη δυνατότητα να προωθήσει ένα σωστό χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο McDonnell στους δημοσιογράφους, τονίζοντας όμως πως το χρονοδιάγραμμα που προτείνουν οι Εργατικοί αφορά «ημέρες και όχι εβδομάδες».
Ωστόσο, επανέλαβε ότι οι Εργατικοί δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία ως έχει και, εάν το Κοινοβούλιο συνεχίσει τη διαδικασία της ψήφισης του νόμου που απαιτείται για την εφαρμογή του, θα επιδιώξει να ζητήσει δεύτερο δημοψήφισμα για έξοδο από την Ε.Ε.
Το Κοινοβούλιο απέρριψε την προσπάθεια του Johnson την Τρίτη για να επιταχύνει τη νομοθεσία πριν από την προθεσμία εξόδου στις 31 Οκτωβρίου, ενώ οι αντίπαλοί του δήλωσαν ότι το σχέδιο πρέπει να περάσει περισσότερο έλεγχο από αυτόν που πρότεινε η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης