Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν υπήρξε σοβαρή κριτική από την αντιπολίτευση για το αναπτυξιακό

Γεωργιάδης: Δεν υπήρξε σοβαρή κριτική από την αντιπολίτευση για το αναπτυξιακό
Από σήμερα το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Την θέση ότι δεν υπήρξε καμία σοβαρή κριτική από την αντιπολίτευση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Σοβαρή κριτική από την αντιπολίτευση δεν υπήρξε.
Η ονομαστική ψηφοφορία έγινε για την τιμή των όπλων δεν έγινε σε κλίμα σύγκρουσης.
Το νομοσχέδιο πήρε περισσότερους ψήφους από την πλειοψηφία.
Η προαναγγελία των μεγάλων απεργιών και των πορειών κλπ ήταν παραμύθια, τίποτα συγκρουσιακό σε επίπεδο κοινωνίας δεν υπήρξε.
Όταν υπάρχει κοινωνικό θέμα φαίνεται στους δρόμους, το νομοσχέδιο αυτό δεν είχε αυτό το νομοσχέδιο τέτοια μεγάλη σύγκρουση.
Η επίθεση από την αντιπολίτευση για την τιμή των όπλων» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γεωργιάδης.
«Από σήμερα το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει.
Σταθερότητα υπάρχει και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, όμως δεν φτάνει μόνο η δουλειά μιας κυβέρνησης, αλλά πρέπει όλοι να συμμετέχουν στη προσπάθεια. Όλοι οι επιχειρηματίες πρέπει να αναλογιστούν ότι είναι μια ευκαιρία που πρέπει να την αρπάξουν.
Πρέπει να γίνουν προσλήψεις, πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους όπως είμαστε κι εμείς» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κλήση του από την εισαγγελία για την υπόθεση της Novartis.
 «Έχω κληθεί από τον κ. Ζαχαρή, θα πάω μετά τις 11:00.
Παίρνει μια σειρά καταθέσεων, όπως έχει πάρει και σε άλλους σχετικά με την έρευνα που κάνει στην υπόθεση των παρεμβάσεων στο έργο της κ. Τουλουπάκη κλπ. Έχει καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους, τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Σαμαρά…» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.
«Στο χθεσινό μας νομοσχέδιο, σε σχέση με τα δικαστήρια που κρίνουν τις διαφορές των επιχειρήσεων με το κράτος, έχουμε βάλει άρθρο, ότι μέχρι 1/1/2021 θα πρέπει όλα τα διοικητικά δικαστήρια και σε όλους τους βαθμούς να λειτουργούν μόνο ηλεκτρονικά.
Αυτό θα μειώσει τον χρόνο τουλάχιστον κατά 40%.
Άρα από σήμερα ξεκινάει η μετατροπή αυτή» είπε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «ο νόμος ο συγκεκριμένος που βγάλαμε χθες, παρά τον όγκο του έχει προβλέψει ότι δεν έχουμε καθόλου, ή ελάχιστες περιπτώσεις δευτερογενούς νομοθεσίας.
Δηλαδή έχει σε λίγα σημεία την ανάγκη εκδόσεως υπουργικών αποφάσεων.
Με αυτόν τον τρόπο έχουμε εγκαταστήσει την εφαρμογή υποχρεωτικής κατά 90% άμεσα, με τη δημοσίευση του ΦΕΚ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης