Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση η στερλίνα λόγω Brexit - Εύθραυστο θα παραμείνει το κλίμα, σύμφωνα με τους αναλυτές

Υπό πίεση η στερλίνα λόγω Brexit - Εύθραυστο θα παραμείνει το κλίμα, σύμφωνα με τους αναλυτές
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κλίμα θα παραμείνει εύθραυστο για το βρετανικό νόμισμα εν όψει της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παράταση του Brexit
Yπό πίεση διαπραγματεύεται η στερλίνα έναντι του δολαρίου και του ευρώ, εν μέσω των εξελίξεων στη Βρετανία για το Brexit, με τον πρωθυπουργό Boris Johnson να ζητά εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κλίμα θα παραμείνει εύθραυστο για το βρετανικό νόμισμα εν όψει της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παράταση του Brexit.
Η στερλίνα υποχωρεί 0,14% στα 1,2841 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα θα κλείσει την εβδομάδα με πτώση 1,18% έναντι του δολαρίου.
Έναντι του ευρώ η στερλίνα υποχωρεί στις 86,49 πένες, με την εβδομαδιαία πτώση στο -0.45%.
Οι 27 της ΕΕ καλούνται να απαντήσουν στο πόση θα είναι η διάρκεια της νέας αναβολής που προτίθενται να δώσουν στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να ολοκληρώσει όλα τα απαιτούμενα βήματα που θα την οδηγήσουν εκτός της ΕΕ.
Οι Ευρωπαίοι και σε αυτό το θέμα εμφανίζονται διχασμένοι.
Διότι αν και το πιθανότερο είναι να δοθεί μια τρίμηνη παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020 με την πρόβλεψη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποχωρήσει και νωρίτερα αυτής της ημερομηνίας, εφόσον ολοκληρώσει και νωρίτερα τις δέουσες κοινοβουλευτικές ενέργειες, υπάρχουν φωνές – με ισχυρότερη αυτή της Γαλλίας – που ζητούν η αναβολή να είναι διάρκειας μερικών ημερών ή εβδομάδων προκειμένου η Βουλή των Κοινοτήτων να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική διαδικασία της έγκρισης της Συμφωνίας Αποχώρησης της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ.
Την ώρα λοιπόν που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται αναποφάσιστοι για τη διάρκεια της νέας αναβολής του Brexit, o Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson πρότεινε χθες να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, αναφέροντας πως το αίτημα του θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα 28/10.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης