Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η ανάπτυξή μας δεν αποτελεί απειλή για κανέναν - Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εγκαταλείψει τη νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου

tags :
Κίνα: Η ανάπτυξή μας δεν αποτελεί απειλή για κανέναν - Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εγκαταλείψει τη νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν αποτελούν «ένα παιχνίδι με κερδισμένους και χαμένους»
Τη θέση ότι η ανάπτυξη της Κίνας δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα διατύπωσε σήμερα (25/10) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence.
Ειδικότερα, το κινεζικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι «η ανάπτυξη της Κίνας δεν αποτελεί απειλή για κανέναν», προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ δεν είναι ένα παιχνίδι με κερδισμένους και χαμένους».
Νωρίτερα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιθμούν να «αποσυνδεθούν» από την Κίνα, «παρά τις πολλές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα εξακολουθεί να αντιστέκεται σε ένα αληθινό άνοιγμα και σε μία σύγκλιση με τα παγκόσμια πρότυπα», για να προσθέσει ότι «οι ενέργειες της Κίνας δείχνουν ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι αυτό που έχει αποσυνδεθεί από τον ευρύτερο κόσμο εδώ και δεκαετίες».
«Εκφράζουμε την ιδιαιίτερη αγανάκτησή μας και την απόλυτη αντίθεσή μας στις δηλώσεις του Pence», ανέφερε χαρακτηριστικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ, Li Song, δήλωσε ότι «ο Ψυχρός Πόλεμος αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ιστορία», προσθέτοντας ότι «εάν κάποιος επιχειρήσει να το καταστήσει μία νέα διεθνή πραγματικότητα ασφάλειας, θα αντιμετωπίσει αναπόφευκτα ένα γενικό μποϊκοτάζ και μία αποφασιστική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας».
Μάλιστα ο κ. Li τόνισε ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί για την οικοδόμηση μίας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα, να εκγαταλείψει τη νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου, να σεβαστεί πλήρως τα νόμιμα και εύλογα ζητήματα ασφαλείας των άλλων, και να εξαλείψει τα βασικά αίτια ύπαρξης και διάδοσης των πυρηνικών όπλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης