Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Δύσκολο να προβλέψουμε πλέον τις μελλοντικές ενέργειες της Fed - Λογική μία νέα μείωση επιτοκίων

Danske Bank: Δύσκολο να προβλέψουμε πλέον τις μελλοντικές ενέργειες της Fed - Λογική μία νέα μείωση επιτοκίων
Οι αναλυτές της Danske Bank τονίζουν οτι τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ δικαιλογούν μία νέα μείωση επιτοκίων
Τη θέση ότι είναι πλέον περισσότερο δύσκολο να εκτιμηθούν οι επόμενες κινήσεις της Federal Reserve, διατύπωσαν σήμερα (25/10) οι αναλυτές της Danske Bank, ενόψει της συνεδρίασης που θα πραγματοποιήσει η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα την επόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Danske Bank αναφέρουν σε σημείωμά τους ότι «ενώ οι οικονομολόγοι είναι εξίσου διχασμένοι σε αυτούς που αναμένουν μείωση και σε αυτόυς που αναμένουν τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα, οι επενδυτές θεωρούν σχεδόν σίγουρη μία μείωση επιτοκίων».
«Είναι πιο δύσκολο πλέον να προβλέψουμε τις μελλοντικές ενέργειες της Fed, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής διαφωνούν για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουν», αναφέρει η Danske Bank, διευκρινίζοντας ότι «την τελευταία φορά υπήρχαν τρεις διαφωνίες, οι οποίες είναι πολλές εάν κοιτάξει κανείς τις προηγούμενες ενέργειες της Fed ιστορικά».
Ωστόσο, οι αναλυτές της δανέζικης τράπεζας επεσήμαναν ότι «θα περιμέναμε ότι η Fed θα είχει υπβαθμίσει τις προσδοκίες της αγοράς εάν δεν προχωρούσε σε νέα μείωση», ενώ πρόσθεσαν ότι «θεωρούμες ότι είναι λογική μία νέα μείωση επιτοκίων εάν κοιτάξει κανείς τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ».
Παράλληλα, οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρουν ότι «η προσοχή θα βρίσκεται γύρω από την ανακοίνωση και τη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσουν μετά τη συνάντηση», εκτιμώντας ότι «η Fed θα διατηρήσει την άποψη ότι θα δράσει κατάλληλα για τη διατήρηση της επέκτασης».
«Οι πιθανότητες για μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης έχουν ξεπεράσει πλέον το 90%», αναφέρει μεταξύ άλλων η Danske Bank, η οποίος τονίζει ότι «δεδομένου ότι αναμένουμε πως η μεροληψία μείωσης θα παραμείνει, αλλά χωρίς να υπάρχει προηγουμένως δέσμευση για περαιτέρω μειώσης, ο αντίκτυπος στην αγορά αμερικανικών ομολόγων θα είναι περιρορισμένος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης