Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Η Ελλάδα εγκρίνει μεταρρυθμίσεις με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων

tags :
FT: Η Ελλάδα εγκρίνει μεταρρυθμίσεις με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων
Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται στην ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου
Στην ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου με στόχο «την προσέλκυση επενδύσεων και την επιτάχυνση της ανάπτυξης» αναφέρονται οι Financial Times σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα εγκρίνει μεταρρυθμίσεις με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων».
Η αρθρογράφος σχολιάζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει σε ρυθμό ανάπτυξης 4% και εισροές επενδύσεων 100 δισ. ευρώ έως το 2023, καθώς η Ελλάδα ανακάμπτει από τη 10ετή οικονομική κρίση που μείωσε την εθνική παραγωγή κατά 25% και ανάγκασε 450.000 εργαζόμενους να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό».
Παράληλα, επισημαίνει πως ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία παρά την προοπτική για επιβράδυνση σε άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης.
«Η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδας έχει ενισχυθεί, ενώ οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά όλων των εποχών ενώ ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος σημείωσε τον περασμένο μήνα υψηλό 12 ετών» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Πάντως, η αρθρογράφος σημειώνει ότι μετά την ψήφιση του νόμου, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ώστε τα υπουργεία να συντάξουν τους εφαρμοστικές διατάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης