Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένωση Εισαγγελέων κατά Στουρνάρα: Ανακριβείς χαρακτηρισμοί βλάπτουν την απονομή δικαιοσύνης

Ένωση Εισαγγελέων κατά Στουρνάρα: Ανακριβείς χαρακτηρισμοί βλάπτουν την απονομή δικαιοσύνης
Σε χθεσινή του δήλωση, ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε «ήδη κατηγορούμενους» τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς
Τα βέλη της κατά του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος χαρακτήρισε «ήδη κατηγορούμενους» τους εισαγγελείς Διαφθοράς, στρέφει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Στουρνάρα, η Ένωση επισημαίνει ότι «τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης».
Με αφορμή δημοσίευμα, που τον έφερε να απείλησε και εκβίασε τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση Novartis Νίκο Μανιαδάκη, ο διοικητής της ΤτΕ έκανε λόγο για «κατασκευάσματα που προδίδουν πανικό» και επεσήμανε -σε γραπτή του δήλωση- «Μόνο θυμηδία προκαλεί το έγγραφο των τριών, ήδη κατηγορουμένων, εισαγγελέων».

Η ανακοίνωση

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνεται τα εξής: «Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως "ήδη κατηγορουμένους" για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης.
Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης