Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αν οι ΗΠΑ άρουν τους δασμούς η Κίνα θα αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα

Αν οι ΗΠΑ άρουν τους δασμούς η Κίνα θα αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα
Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Mnuchin και ο Κινέζος αντιπρόεδρος He θα προσπαθήσουν να επιφέρουν μιας κάποιας μορφής ανακωχή σε έναν εμπορικό πόλεμο που μετρά 16 μήνες
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He, θα συζητήσουν σήμερα 25/10, προτάσεις που προβλέπουν αύξηση των εισαγόμενων από την Κίνα αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, με αντάλλαγμα την ακύρωση ή αναστολή μέρους των σχεδιαζόμενων και υφιστάμενων αμερικανικών δασμών επί κινεζικών προϊόντων.
Την πρόταση αυτή που θα καταθέσει ως αντάλλαγμα της αύξησης των αγορών από τις ΗΠΑ το Πεκίνο, κοινοποιεί σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση των συζητήσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, σε μια τελευταία προσπάθεια να επέλθει κάποιας μορφής ανακωχή σε έναν εμπορικό πόλεμο που μετρά 16 μήνες.
Οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν επί ενός κειμένου για το «Στάδιο 1» της εμπορικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump στις 11 Οκτωβρίου, ώστε ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος να επισφραγίσουν τη συμφωνία στην συνάντησή τους στη Χιλή τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης