Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβαθύνουν τις εμπορικές τους σχέσεις

Βραζιλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβαθύνουν τις εμπορικές τους σχέσεις
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλαίσιο ενός ταξιδιού 10 ημερών στην Ασία και τη Μέση Ανατολή
Βραζιλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν να διευρύνουν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών και να ενθαρρύνουν τις συμπράξεις των επενδυτικών ταμείων σε τομείς όπως η γεωργία, οι υποδομές, η ενέργεια και η άμυνα, σύμφωνα με κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (27/10/2019).
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλαίσιο ενός ταξιδιού 10 ημερών στην Ασία και τη Μέση Ανατολή για να προσελκύσει επενδύσεις στη Βραζιλία.
Υπέγραψε συμφωνία με τον Σεΐχη  Mohammed bin Zayed Al Nahyan, πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι.
«Και οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την εξαιρετική οικονομική συνεργασία μεταξύ Βραζιλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να την ενισχύσουν περαιτέρω», αναφέρεται στη δήλωση.
Έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, του περιβάλλοντος, της άμυνας, .
Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ντουμπάι, το διμερές εμπόριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων-Βραζιλίας το 2018 εκτιμάτο στα  2,7 δισ. δολάρια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης