Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑ Πολυκαταστήματα θα αγοράσουν το 25,5% των μετοχών που κατέχει η Εθνική Τράπεζα

Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑ Πολυκαταστήματα θα αγοράσουν  το 25,5%  των μετοχών που κατέχει  η Εθνική Τράπεζα
Οι  θετικές προσδοκίες αναμένεται να αποτυπωθούν και στα μεγέθη του 2019
Στρατηγική συνεργασία με ξένο επενδυτή θα επιδιώξει στο μέλλον,  η διοίκηση της εταιρείας  Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. αφού δεν καρποφόρησαν οι διαπραγματεύσεις με Βρετανικό  όμιλο της Sports Direct , ο οποίος να σημειωθεί έκανε την εμφάνιση πέρυσι  στη διαδικασία πλειστηριασμού των μετοχών της Folli Follie.
Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή ,οι βασικοί μέτοχοι κ.κ. Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης, Α. Σγουμπόπουλος, αναμένεται να ολοκληρώσουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2019, τη συμφωνία απόκτησης των 25,5% των μετοχών της εταιρείας που σήμερα βρίσκονται  στα … χέρια της  Εθνικής Τράπεζας, καταβάλλοντας τίμημα οριακά υψηλότερο των 30 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της εταιρείας  δεν βιάζεται να τρέξει τις διαδικασίες εύρεσης στρατηγικού  συνεργάτη καθώς προσβλέπει στην περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού κλίματος, έτσι ώστε να διαμορφωθούν  στο μέλλον συνθήκες υψηλότερου τιμήματος για την πώληση του 25,5%
Οι  θετικές προσδοκίες αναμένεται να αποτυπωθούν και στα μεγέθη του 2019.
Ο τζίρος εκτιμάται ότι θα κινηθεί υψηλότερα  κατά 2%  όπως και τα  καθαρά κέρδη της.
Να  αναφερθεί  ότι ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 181,3 εκατ. ευρώ το 2018 έναντι 178,8 εκατ. ευρώ το 2017.
Τα  καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 8,2 εκατ. ευρώ  πέρυσι  έναντι 8,8 εκατ. ευρώ πρόπερσι.
Τα Αττικά Πολυκαταστήματα αναμένεται  να αποκτήσουν επιπλέουν χώρους  στο City Link  επι της οδού Πανεπιστημίου.
Η συμφωνία προβλέπει  την αξιοποίηση επιπλέον 4.000  τετραγωνικών  μέτρων με αποτέλεσμα η συνολική επιφάνεια  εκμετάλλευσης να ανέλθει σε 30.000  τ.μ.
Το κόστος θα διαμορφωθεί στα 3,5 εκατ. ευρώ για την εταιρεία.
Οι προοπτικές  του 2020  διαγράφονται  θετικά για  την εταιρεία,  καθώς εκτιμάται  ότι το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών θα αυξηθεί το επόμενο 12μήνο αφού  η κυβέρνηση μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο θα φέρει φοροελαφρύνσεις. 
Από την πλευρά  της, η διοίκηση σχεδιάζει  να αυξήσει τις  ηλεκτρονικές πωλήσεις μέσα  από την πλατφόρμα καθώς πρόκειται  να εντάξει εκτός από τα καλλυντικά και αξεσουάρ.
Οι  ηλεκτρονικές πωλήσεις σήμερα ανέρχονται  στο 15% του συνολικού τζίρου με την προοπτική  περαιτέρω  ανόδου  των πωλήσεων τα επόμενα χρόνια.
Τα Αττικά Πολυκαταστήματα αξιοποίησαν ,την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Αθήνας,καθώς οι ξένοι επισκέπτες έδειξαν ότι διαθέτουν αρκετή οικονομική άνεση για  τις αγορές  τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η  διοίκηση της εταιρείας  αναμένεται να πάρει  θέση στο έργο  του Ελληνικού καθώς βρίσκεται  ήδη σε στενή  συνεργασία  με τη Lamda Development.
Η  νέα  συνεργασία ανάμεσα σε στις δύο εταιρείες  θα ανακοινωθεί  όταν ξεκινήσει  το έργο του Ελληνικού.  
Τέλος να σημειωθεί ότι η μετοχική σύνθεση της εταιρείας Αττικά  Πολυκαταστήματα  για την οικονομική χρήση  του 2018  περιλαμβάνει  ως βασικό  μέτοχο της  εταιρεία Retail Ventures Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών , την  Εθνική Τράπεζα Μέτοχος  την  εταιρεία Brighttype Ltd, και την Picar ΑΕ.
Στην ετήσια έκθεση  του 2019  δεν θα εμφανίζεται  η  Εθνική Τράπεζα  και η Picar A.E.

 Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης