Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Το Λονδίνο θα παραμείνει παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο μετά το Brexit - Αναμένουμε ενίσχυση της συνεργασίας

Κίνα: Το Λονδίνο θα παραμείνει παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο μετά το Brexit - Αναμένουμε ενίσχυση της συνεργασίας
Ο Κινέζος πρέσβης στο Ηνωμνέο Βασίλειο, Liu Xiaoming, αναμένει ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες μετά το Brexit
Την πεποίθησή του ότι η συνεργασίας ανάμεσα σε Πεκίνο και Λονδίνο θα ισχυροποιηθεί μετά το Brexit, εξέφρασε σήμερα (28/10) ο Κινέζος πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Liu Xiaoming, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με θέμα το μέλλον των βρετανικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μετά το Brexit.
Ειδικότερα, ο κ. Liu δήλωσε ότι «η Κίνα ανμαμένει να συνεργαστεί με τη Βρετανία στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μετά το Brexit, ιδίως όσον αφορά τους κλάδους fintech και πράσινης χρηματοδότησης».
«Υπάρχει ένα ευρύ και ελπιδοφόρο μέλλον για συνεργασία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κινέζος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «μία αναδυόμενη χρηματοοικονομική δύναμη, όπως η Κίνας, και μία παραδοσιακή χρηματοοικονομική δύναμη, όπως η Βρετανία, θα μπορούσαν να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους και να ηγηθούν της παγκόσμιας οικονομικής συνεργασίας».
Παράλληλα, ο κ. Liu εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο μετά το Brexit, ακόμα και μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το αίτημα της Βρετανίας για παράταση της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σχετική απόφαση να αναμένεται να επισημοποιηθεί και εγγράφως.
Όπως αναφέρει στο πρακτορείο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επίσημη απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης