Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο επίκεντρο τα road shows Goldman και Wood του Δεκεμβρίου 2019 για τις ελληνικές τράπεζες - Τον Νοέμβριο αποτελέσματα 9μήνου και Ηρακλής

Στο επίκεντρο τα road shows Goldman και Wood του Δεκεμβρίου 2019 για τις ελληνικές τράπεζες - Τον Νοέμβριο αποτελέσματα 9μήνου και Ηρακλής
Η πρώτη ανακοίνωση μεγεθών 9μήνου θα γίνει από την Alpha Bank στις 20 Νοεμβρίου 2019
Μήνα σιωπής χαρακτηρίζουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας το Νοέμβριο καθώς προετοιμάζονται για τα αποτελέσματα 9μήνου και τις σχετικές ανακοινώσεις που θα παράξουν στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων αυτών.
Αμέσως μετά ξεκινάει μπαράζ από road shows όπου οι ελληνικές τράπεζες θα κληθούν να απαντήσουν σε τρία καίρια ζητήματα:
 
- Τι θα πράξουν σε σχέση με τον Ηρακλή, πόσα κόκκινα δάνεια θα εισφέρουν στο σχήμα πως  εκτιμούν πως αυτό θα λειτουργήσει.
- Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα τους ενόψει των κρίσιμων stress tests που θα διενεργηθούν το 2020.
- Ποια θα είναι τα αποτελέσματά τους σε σχέση με τον 2019.

Ετσι στις 20.11.2019  αναμόνονται τα αποτελέσματα της Alpha Bank και οι όροι του σημαντικού πακέτου των 10 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων   που αναμένεται  να δώσει προς διαχείρηση- τιτλοποίηση- πώληση η τράπεζα και για το οποίο δεν έχει σύμβουλο.
Image
Στις 21 Νοεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα Εθνικής και της  Eurobank όπου αναμένεται να έχει κλείσει πλήρως η ιστορία με την Pimco  και στις 22 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς μαζί με την ανακοίνωση νέου πακέτου 2 δις. ευρώ στεγαστικών.
Εν τω μεταξύ στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται το θεσμικό πλαίσιο του Ηρακλή και η σχετική τιμολόγηση όπου έγκυρες πηγές επιμένουν πως το risk weighted asset θα είναι μηδενικό παρά το γεγονός πως η Ελλάδα δεν ανήκει σε επενδυτική βαθμίδα. Ετσι σε επίπεδο κόστους αυτό που πρέπει να προσμετρηθεί είναι μόνον το κόστος των προμηθειών.
Ας σημειωθεί πάντως πως παρά τις αρχικές αντιρρήσεις τους φαίνεται πως όλες οι τράπεζες θα μετέχουν στο σχήμα με ένα minimum  καλάθι κόκκινων δανείων διότι ο SSM δε φαίνεται πως θα εγκρίνει με μεγάλη ευκολία τα λοιπά μεγάλα σχέδια των πιστωτικών ιδρυμάτων που σχετίζονται με τα κόκκινα δάνεια σε μια αντίθετη περίπτωση.
Κατά τα λοιπά οι τράπεζες προετοιμάζονται να δρέψουν καρπούς από την ιδιαίτερα θετική έκθεση της S&P με την οποία ο οίκος στοιχειοθέτησε την αναβάθμιση και η οποία δίδει πόντους στις τράπεζες με τη θετική προοπτική .
Στις αρχές του επόμενου μήνα θα βρίσκεται στην Αθήνα η BofA Merrill Lynch με πελάτες της και θα έχει ραντεβού με τις ελληνικές τράπεζες και θα είναι η μόνη εξωστρεφής εκδήλωση των πιστωτικών ιδρυμάτων για το Νοέμβριο.
Στις αρχές Δεκεμβρίου αντίστοιχη κίνηση θα πραγματοποιήσει η Goldman Sachs ενώ στη συνέχεια ακολουθεί μπαράζ από road shows σε Ευρώπη και Αμερική στα οποία οι ελληνικές τράπεζες θα δώσουν το παρόν.
Ετσι στις 3 Δεκεμβρίου συνέδριο πραγματοποιεί η Wood & Co στην Πράγα, ενώ ακολουθεί στις 5.12 αντίστοιχο road show της Autonomous στο Λονδίνο.
Στις 6 Δεκεμβρίου ακολουθεί το συνέδριο της Goldman Sachs στο Λονδίνο και στις 9.12.19 το roda show  Capital Link που παραδοσιακά πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.
Οι διεθνείς επενδυτές ενδιαφέρονται για δύο ειδών επενδύσεις: Από τη μία οι τιτλοποιήσεις μέσω του Ηρακλή και από την άλλη οι μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων κάτω από ένα πλήθος προϋποθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης