Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Παραιτείται ο Hariri εν μέσω μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Λίβανος: Παραιτείται ο Hariri εν μέσω μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
Οι διαδηλωτές έχουν στραφεί κατά της ελίτ που κυβερνά τον Λίβανο, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και για κατάρρευση της οικονομίας
(upd) Την παραίτησή της κυβέρνησής του θα υποβάλλει στον Πρόεδρο του Λιβάνου ο πρωθυπουργός Saad Hariri, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του προς τον λιβανέζικο λαό, υπό το βάρος των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Η παραίτηση Hariri επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Reuters.
«Η χώρα έχει φτάσει σε αδιέξοδο και χρειάζεται ένα σοκ για να ξεπεράσει την κρίση», δήλωσε ο Hariri.
Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους Λιβανέζουν να προστατεύσουν τη δημόσια ειρήνη.
Οι διαδηλωτές έχουν στραφεί κατά της ελίτ που κυβερνά τον Λίβανο, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και για ώθηση της οικονομίας στην κατάρρευση.
O Hariri αψήφησε τη Χεζμπολάχ, καθώς ο ηγέτης της  Sayyed Hassan Nasrallah έχει ταχθεί κατά ενός τέτοιου ενδεχόμενου, προειδοποιώντας για επικίνδυνο κενό στην εξουσία.
Την ίδια ώρα, ομάδα υποστηρικτών των σιιτικών οργανώσεων Χεζμπολάχ και Άμαλ επιτέθηκε και κατέστρεψε έναν καταυλισμό αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο κέντρο της Βηρυτού.
Στο κέντρο της Βηρυτού, μαυροντυμένοι άνδρες κραδαίνοντας ραβδιά και σωλήνες κατέστρεψαν έναν καταυλισμό αντικυβερνητικών διαδηλωτών που ήταν το σημείο όπου συνέκλιναν οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν επενέβησαν για να σταματήσουν την επίθεση, κατά την οποία οι διαδηλωτές χτυπήθηκαν με ραβδιά και καλούσαν σε βοήθεια καθώς έτρεχαν να σωθούν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Τελικά έγινε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλυθεί το πλήθος.
Οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις 17 Οκτωβρίου έχουν παραλύσει τον Λίβανο σε μια συγκυρία βαθιάς οικονομικής κρίσης -- οι τράπεζες είναι κλειστές σήμερα για δέκατη ημέρα, όπως και τα σχολεία και οι επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης