Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: «Έχουμε δικαιώματα» στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει σε ζωντανή σύνδεση με φρεγάτα που συνοδεύει τα γεωτρύπανα

Erdogan: «Έχουμε δικαιώματα» στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει σε ζωντανή σύνδεση με φρεγάτα που συνοδεύει τα γεωτρύπανα
«Δεν έχουμε δουλειά, όπου δεν έχουμε δικαιώματα», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος και ενώ ήταν σε ζωντανή σύνδεση με τη φρεγάτα Γκιοκτσέαντα στην Ανατολική Μεσόγειο
«Έχουμε δικαιώματα σε αυτή τη γη, σε αυτή τη θάλασσα - Δεν έχουμε δουλειά εκεί που δεν έχουμε δικαιώματα» τόνισε ο Recep Tayyip Erdogan, κατά την ομιλία του για την εθνική επέτειο των 96 χρόνων της τουρκικής δημοκρατίας, σε ζωντανή σύνδεση με τη φρεγάτα Γκιοκτσέαντα στην Ανατολική Μεσόγειο που συνοδεύει εκεί τα τουρκικά γεωτρύπανα.
Ο Τούρκος πρόεδρος όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε και στην τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία είναι η μόνη από τις εμπλεκόμενες χώρες που δεν ενδιαφέρεται για τα πετρέλαια.
Όλες οι άλλες έχουν πρωταρχικό τους στόχο τον έλεγχο των φυσικών πόρων της Συρίας, γι'αυτό και ενεπλάκησαν ή εμπλέκονται ακόμη.
Όπως υποστήριξε, η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που βάζει σε προτεραιότητα τους ανθρώπους αντί για το πετρέλαιο και την ισχύ.
«Είναι κάτι παραπάνω από προφανής μια πρωτόγονη αντίληψη που θεωρεί μια σταγόνα πετρελαίου πιο πολύτιμη από μια σταγόνα αίματος» σημείωσε.
«Η Τουρκία έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει με τα δικά της μέσα και χωρίς να πάρει άδεια, όταν πρόκειται για θέματα εθνικής ασφάλειας, ή τις ιστορικές ευθύνες», ανέφερε.
Προσέθεσε μάλιστα, ότι η τουρκική επιχείρηση έδειξε για μια ακόμη φορά, ότι οι προσπάθειες αποδυνάμωσης της Τουρκίας είναι μάταιες.
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, υποστήριξε ότι «εάν αυτές οι επιθέσεις δεν είναι επιτυχείς, αυτό οφείλεται στην ισχυρή και αποφασιστική στάση του τουρκικού έθνους».
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι έχει λήξει και η προθεσμία των 120 ωρών με τις ΗΠΑ και των 150 με τη Ρωσία.
«Αύριο θα κάνουμε συνομιλίες», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, χωρίς να αποκαλύψει αν θα συνεχιστεί η επιχείρηση στη Συρία.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε ζωντανή σύνδεση και με το Ρασουλάιν της Συρίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης