Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Να ορίσει τους αντικαταστάτες των Πολάκη, Τζανακόπουλου καλείται ο Τσίπρας

Υπόθεση Novartis: Να ορίσει τους αντικαταστάτες των Πολάκη, Τζανακόπουλου καλείται ο Τσίπρας
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 31/10 συνεδρίαση της προανακριτικής
Να ορίσει τους αντικαταστάτες των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis και για το ρόλο του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελοπούλου καλείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ύστερα από την απόφαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας θα ζητήσει, με επιστολή του, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να ορίσει τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντικαταστήσουν τον κ. Πολάκη και τον κ. Τζανακόπουλο στις εργασίες της Επιτροπής.
Καθώς, με βάση τις πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής, απαιτούνται τρεις ημέρες προκειμένου να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, συνεδρίαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που είχε ως αντικείμενο την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή θα μετακινηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για την προσεχή Τρίτη 5 Νοεμβρίου.
Μέχρι τότε θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εγγράφως ποιους βουλευτές ορίζει να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις.
Σημειώνεται πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει πως δεν κάνει αποδεκτή την εξαίρεση των δύο βουλευτών κάνοντας λόγο για «κατάπτυστη απόφαση που προσβάλλει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τα δικαιώματα των βουλευτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης