Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Το Abu Dhabi στηρίζει την MIG θα καλύψει από 40-60% του ομολογιακού δηλαδή περί τα 200 εκατ – Θετική εξέλιξη σε μια περίοδο που η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει….

tags :
   Το Abu Dhabi στηρίζει την MIG θα καλύψει από 40-60% του ομολογιακού δηλαδή περί τα 200 εκατ – Θετική εξέλιξη σε μια περίοδο που η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει….
Το Abu Dhabi στηρίζει την MIG θα καλύψει από 40-60% του ομολογιακού δηλαδή περί τα 200 εκατ σε σύνολο 404 εκατ ευρώ.
Προφανώς αποτελεί μια θετική εξέλιξη σε μια περίοδο η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.

Ο καταλύτης για τις επερχόμενες εξελίξεις θα είναι το νέο ομολογιακό ύψους 404 εκατ ευρώ που σχεδιάζει η MIG με στόχο να ενισχύσει την υφιστάμενη καθαρή θέση που προσεγγίζει τα 1,74 δις ευρώ.
Ένα από τα σχέδια που εξετάζονται είναι το ομολογιακό των 404 εκατ ευρώ να το αποκτήσει ένας επενδυτής το Abu Dhabi το οποίο κατέχει περίπου το 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG.
O Iskander Safa του Abu Dhabi Mar μέσω του Privinvest Offshore SAL (Holding) αγοράζουν μετοχές όπως και ο Α. Βγενόπουλος.
Οι κινήσεις αυτές που είναι καθημερινό φαινόμενο δεν είναι τυχαίες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αλλαγών που θα επαναφέρουν στο επίκεντρο την MIG.
Στον όμιλο της MIG αποφεύγουν να πάρουν θέση, ωστόσο είναι αξιοπερίεργο ότι με μεγάλη σχεδόν σιγουριά αναφέρουν ότι το ομολογιακό των 404 εκατ ευρώ θα καλυφθεί.
Αν το Abu Dhabi Mar αποκτήσει το μισό  ομολογιακό το οποίο θα μετατραπεί σε μετοχές καθίσταται ο βασικότερος μέτοχος της MIG και η εξέλιξη αυτή θα αλλάξει πέραν από την μετοχική γεωγραφία και ευρύτερα τα σχέδια της MIG.
Να σημειωθεί ότι το IRF της Α. Φράγκου έχει καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της MIG με 17,84%, ακολουθεί το Dubai με 17,28% ενώ Βγενόπουλος και εφοπλιστές ελέγχουν ένα επιπλέον 15%. Οι μικροεπενδυτές κατέχουν το 44,21% του μετοχικού κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης