Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αυστηρό μήνυμα Γεωργιάδη: Δεν θα κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν στην Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα Γεωργιάδη: Δεν θα κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν στην Ελλάδα
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι εάν διαπιστωθούν παραβάσεις, θα στείλει ο ίδιος τις καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την επιβολή κυρώσεων
Αυστηρό μήνυμα απηύθυνε προς τις τράπεζες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις νέες χρεώσεις που επιβλήθηκε ακόμα και στις πιο απλές και καθημερινές υπηρεσίες των τραπεζών.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων Αρχών, ενώ δήλωσε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις, είναι έτοιμος να στείλει ο ίδιος τις καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμων.
Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ζήτησε τη λήψη κυβερνητικών μέτρων για την προστασία των πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες.
Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις».
Υπενθυμίζεται ότι οι τραπεζίτες συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους επεσήμανε ότι οι αυξήσεις στις χρεώσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
«Έχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο. Πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο πλαίσιο», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στην εν λόγω συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των τραπεζών και σε περίπτωση που δεν είναι λογικές, τότε η κυβέρνηση είναι παρούσα και έτοιμη να παρέμβει.
«Όχι, δεν θα κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα πάντα και θα λάβει αν χρειαστεί πρωτοβουλίες αλλά πάντα εντός του θεσμικού πλαισίου και των ορίων που προβλέπει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης