Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το «θαύμα» της αναγέννησης της καμένης Sunlight μέσα από εννέα ασφαλιστικές

tags :
Το «θαύμα» της αναγέννησης της καμένης Sunlight μέσα από εννέα ασφαλιστικές
Ένα μεγάλο θαύμα, που αποτέλεσε stress test για τις Ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες αποτελεί η πλήρης επαναλειτουργία της Sunlight μέσα σε 7 μήνες από την ολική καταστρεπτική πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ξάνθης
Ένα μεγάλο θαύμα, που αποτέλεσε stress test για τις Ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες αποτελεί η πλήρης επαναλειτουργία της Sunlight μέσα σε 7 μήνες από την ολική καταστρεπτική πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ξάνθης την 1η Μαΐου 2018.
Οι ελπίδες, μιας από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρίες (90%) δεν χάθηκαν και τα όνειρα των εργαζομένων δεν έσβησαν, καθώς η εταιρία με τις κατασκευές μπαταριών, γνωστή σε όλο τον πλανήτη, με ζημιά 66 εκατ. ευρώ ήταν ασφαλισμένη σε 9 ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες υπό τον συντονισμό της AON, εκταμιεύτηκε άμεσα το 50% της ζημιάς, πριν από οποιοδήποτε πόρισμα εμπειρογνωμόνων και ξεκίνησε η ανακατασκευή του εργοστασίου, με πιο σύγχρονα μέσα.
Το αποτέλεσμα, ένα χρόνο μετά την επαναλειτουργία της Sunlight, είναι η κατά 25% αύξηση της παραγωγής, καθώς και η επιπλέον πρόσληψη 250 εργαζομένων.
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της παρουσίασης που έκανε ο Group General Counsel του Ομίλου Olympia Γιώργος Ξηρουχάκης, σε ειδική εκδήλωση της Sunlight που απευθύνονταν σε επιχειρηματίες, σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, με θέμα: «Ασφαλιστική κάλυψη + συνείδηση. Επιλογή ή Αναγκαιότητα;».
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων στο «ασφαλίζειν», με στόχο την απόκτηση συνείδησης η οποία ουσιαστικά μπορεί να αποβεί σωτήρια απέναντι στους κινδύνους που εγκυμονούν-και δεν είναι λίγοι- τόσο στο επιχειρηματικό κομμάτι, όσο και στο κοινωνικό πεδίο με τη σωτηρία των θέσεων εργασίας.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, αναφέρθηκε στην πρόσφατη πτώχευση της Tomas Cook, για την οποία μόλις δυο ελληνικές εταιρίες ήταν ασφαλισμένες. Ο κ. Σαρρηγεωργίου ζήτησε συνεργασία κράτους και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η κυβέρνηση αυτή «έχει εμπιστοσύνη στην αγορά και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε αυτή την κατεύθυνση».
Από την πλευρά του ο κ. Ξηρουχάκης αναφέρθηκε στην ταχύτητα αντίδρασης των ασφαλιστικών εταιριών απέναντι στην ζημιά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση των διαδικασιών μέσα σε 16 μέρες από την πυρκαγιά. Τα ασφάλιστρα της Sunlight ήταν κατανεμημένα κατά 25% στην Ergo, 20% στην Ευρώπη Ασφαλιστική, 19% στην Interamerican, 15% στην Generali, 9% στην Eurolife και από 4% στις: ΟΡΙΖΟΝ, Ευρωπαϊκή Πίστη και Interasco.
Ο επικεφαλής της ΑΟΝ κ. Γ. Δαλιάνης, σημείωσε ότι άλλη μια εταιρία στον κλάδο Υγείας έχει υποστεί 43 εκ. ευρώ, σημειώνοντας ότι για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς η ζημιά που υπέστησαν οι δύο εταιρίες είναι από τις μεγαλύτερες στην Ε.Ε.
Ο πρόεδρος και διευθύνων της Ευρώπης Ασφαλιστικής κ. Ν. Μακρόπουλος τόνισε ότι η μισή αποζημίωση δόθηκε άμεσα, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γ. Καντώρος του Ομίλου Interamerican τόνισε ότι ασφαλίσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της χώρας μειώνεται, χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν σε περίπτωση ζημιάς.
Από την πλευρά του, τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της Generali κ. Π. Δημητρίου, σημείωσε ότι η ασφάλιση των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τη Βουλγαρία, με ότι αυτό κι αν σημαίνει.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης