Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία μίας στρατιωτικής συμμαχίας με την Κίνα

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία μίας στρατιωτικής συμμαχίας με την Κίνα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν ποτέ σε τόσο καλό επίπεδο
Τη θέση ότι οι Ρωσία και η Κίνα δεν ενδιαφέρονται επί του παρόντος για τη δημιουργία μίας στρατιωτικής συμμαχίας, διατύπωσε σήμερα (1/11) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, τονίζοντας παράλληλα ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.
Ειδικότερα, μιλώντας στο τηλεποτικό δίκτυο Rossiya-24, ο κ. Lavrov δήλωσε πως «ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα σχεδιάζουν να δημιουργίας μία στρατιωτική συμμαχία».
Παράλληλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι «οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν ποτέ σε τόσο καλό και εμπιστευτικό επίπεδο σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, ως θεμέλιο για τις σχέσεις ακι τη σφαίρα εξασφάλιστης των ρωσικών και κινεζικών συμφερόντων στην παγκόσμια σκηνή».
Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Lavrov δήλωσε ότι «η Μόσχα προσπαθεί να ξεκινήσει διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα, αλλά δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στο ζήτημα, καθώς η αντίδραση της Ουάσιγκτον στις προσπάθειες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας, Wei Fenghe, δήλωσε κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Ασφαλείας Xiangshan ότι οι αμυντικές σχέσεις Ρωσίας και Κίνας αποτελούν πρότυπο συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης