Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας και πρότυπο διαχείρισης των NPEs το deal με την Intrum

tags :
Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας και πρότυπο διαχείρισης των NPEs το deal με την Intrum
Ως μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας, αλλά και πρότυπο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Intrum, ο CEO της Τράπεζα Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και ο CEO της Intrum Michael Ericson.
Σύμφωνα με τον Μεγάλου, η στρατηγική συμμαχία της Τράπεζας Πειραιώς με την Intrum εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη ταχύτερη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.
Όπως είπαν οι δύο επικεφαλής πρόκειται για μία μεγάλη ξένη επένδυση στην Ελλάδα ύψους 410 εκατ. ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και η μεγαλύτερη σουηδική επένδυση στην Ελλάδα.
Σημείωσαν μάλιστα ότι η επένδυση είναι μακροπρόθεσμου ορίζοντα και υποδηλώνει τις προοπτικές που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά, ότι η χώρα είναι σε σταθερή πορεία ανάκαμψης και θετικές προοπτικές.
Η Intrum που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης και έχει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 3 δισ. ευρώ θα φέρει τεχνογνωσία και κύρος στην Ελληνική αγορά διαχείρισης κόκκινων δανείων.
Η σουηδική εταιρεία με τη θυγατρική της Intrum Ελλάς στην οποία συμμετέχει η ίδια με ποσοστό 80% και η Πειραιώς με 20%, εφαρμόζοντας, όπως εξήγησε ο Michael Ericson, τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης δεδομένων, ευελπιστεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα όχι μόνο τα κόκκινα δάνεια ύψους 26 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και δάνεια άλλων τραπεζών που θα δοθούν προς διαχείρισης, πακέτα προβληματικών δανείων που έχουν αποκτήσει ή θα αποκτήσουν funds  απαιτήσεις διαφόρων εταιρειών.
Η στρατηγική συμμαχία της Τράπεζας Πειραιώς με την Intrum εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη ταχύτερη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, κάτι που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην περαιτέρω ομαλοποίηση της χρηματοδότησης της οικονομίας που είναι απαραίτητη για την επίτευξη υψηλών και βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης.
Και οι δύο CEOs υπογράμμισαν ότι το deal ήταν ένα σύνθετο εγχείρημα το οποίο υλοποιήθηκε με υπευθυνότητα, με διαφάνεια και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με βάση τη διεθνή πρακτική (4,5 μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας).
Στην καλή αυτή συνεργασία, τόνισαν, θεμελιώνεται και η ανάπτυξη της κοινής μας εταιρείας στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης