Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περιορισμένης έκτασης διόρθωση, κράτησε τις 880 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περιορισμένης έκτασης διόρθωση, κράτησε τις 880 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Μικρές απώλειες καθώς υπήρχαν βραχυπρόθεσμα κέρδη που έπρεπε να κατοχυρωθούν. Πολύ καλή η εικόνα της αγοράς με το τζίρο βέβαια να είναι στα γνωστά επίπεδα. Δεν είδαμε και εκείνη την «ξαφνική αφύπνιση» στο τελευταίο μισάωρο για ωραιοποίηση.

Καλή εικόνα από τις τράπεζες οι οποίες παρά τα νέα υψηλά και τη σημαντική άνοδο που έχουν καταγράψει εξακολουθούν να μη θέλουν να διορθώσουν. Ωραία κίνηση σήμερα και από τον ΟΠΑΠ. Η ΔΕΗ δεν μπόρεσε να γράψει νέο υψηλό και έκλεισε με μικρή άνοδο.

Είδαμε από την άλλη πάλι πωλήσεις στην Coca Cola, η οποία είχε υψηλό για τα δεδομένα της όγκο, ενώ υποχώρησε και η Aegean με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Με μικρές απώλειες το κλείσιμο του ΟΤΕ αλλά κρατιέται και αυτός μια χαρά στα υψηλά του.

LAMDA: Αμετάβλητη η μετοχή στα 7,14 ευρώ με όγκο 150 χιλ. τεμάχια. Η άποψη της στήλης είναι ότι η αύξηση θα γίνει λίγο χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα και κάτω από τα 7 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεταξύ 1,84 και 1,85 ευρώ υπήρχαν πωλήσεις 190 χιλ. τεμαχίων περίπου. Ο όγκος που είχε γίνει πριν τις τελικές δημοπρασίες ήταν 233 χιλ. τεμάχια. Κλείσιμο στα 1,8340 ευρώ με απώλειες 0,22% και όγκο 238 χιλ. τεμάχια.

ΑUTOHELLAS: Πίεση ασκήθηκε στη μετοχή η οποία λίγο πριν το κλείσιμο οδήγησε την τιμή στα 6,76 ευρώ. Μπήκαν όμως εντολές αγοράς και τελικά έκλεισε στα 6,94 ευρώ με μικρή άνοδο και όγκο 93 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 339 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Τα αποτελέσματα έχουν έκτακτα κέρδη. Τώρα βέβαια θα πρέπει να δούμε τις προοπτικές μετά την εξυγίανση και να προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε αν υπάρχει περιθώριο ανόδου. Η βελτίωση στη χρήση είναι αξιόλογη αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά και θέλουμε καλές ταμειακές ροές.

Η έναρξη λειτουργίας της μονάδας βιοαερίου δείχνει ήδη με ένα μήνα τη δυναμική της και η εκτίμηση της διοίκησης είναι για 2 εκατ. ευρώ κέρδη. Χωρίς τα έκτακτα θα είχε ζημιές 2 εκατ. ευρώ. Έχει μεγάλες αποσβέσεις, αλλά αν προσέξει λίγο την κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα θα μπορούσαμε να δούμε καλύτερα αποτελέσματα.

Εκεί αποδίδουμε και το σημερινό +20% που έγινε με 27 χιλ. τεμάχια και οι αγοραστές ήθελαν άλλα 38 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 12,4 εκατ. ευρώ. Έχει επιτευχθεί συμφωνία εξυγίανσης, δεν ξέρουμε αν θα υποβάλει αίτημα άρσης επιτήρησης η εταιρεία.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Η Beta ξεκινάει κάλυψη της μετοχής με τιμή στόχο τα 2,17 ευρώ (κλείσιμο 1,6350) και σύσταση αγοράς. Η ανάπτυξη δεν έχει ακόμα τιμολογηθεί σημειώνει στον τίτλο της έκθεσης ο αναλυτής. Η εισηγμένη αποτιμάται 41 εκατ. ευρώ και η Beta περιμένει καθαρά κέρδη το 2019 1,59 εκατ. ευρώ. Για το 2020 περιμένει 2,70 εκατ. ευρώ και 3,55 εκατ. ευρώ για το 2021.

Δηλαδή η μετοχή παίζει 11,2 φορές τα καθαρά κέρδη του 2021 και 14,7 φορές του 2020. Επειδή το 2020 δεν είναι μακριά θεωρούμε καλό το P/E. Στην τιμή στόχο βέβαια θα έχει αποτίμηση περίπου 55 εκατ. ευρώ άρα το p/e του 2020 θα είναι 20 φορές.

Θεωρούμε πολύ καλή την εταιρεία με εξαιρετικό προϊόν και brand name και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης λόγω της τουριστικής βιομηχανίας. Όμως στην τρέχουσα αποτίμηση και όπως βλέπουμε το γράφημα θεωρούμε ότι έχουν τιμολογηθεί αρκετά.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Σημαντικές εντολές πώλησης είχαν μπει στη μετοχή από τα 7,45 ευρώ και πάνω χωρίς να μπορέσουν να βρουν αγοραστή.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Κάνει όγκο η μετοχή που σημαίνει ότι ο πωλητής επιμένει. Οριακά χαμηλότερα από τα 0,40 ευρώ το χαμηλό ημέρας και στα 0,4040 ευρώ το κλείσιμο. Ο όγκος 117 χιλ. τεμάχια και έμειναν και άλλα 12 χιλ. τεμάχια στους πωλητές.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Βγήκαν πωλήσεις μέχρι και τα 3,72 ευρώ. Το χαμηλό 52 εβδομάδων είναι στα 3,70 ευρώ και μία καλή στήριξη βρίσκεται στα 3,65 ευρώ. Με όγκο 20 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 3,80 ευρώ με απώλειες 2,06%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης