Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα ενεργοποίησε το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο 5G

Η Κίνα ενεργοποίησε το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο 5G
Η Κίνα μόλις ενεργοποίησε το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών ασύρματης τεχνολογίας 5ης γενεάς (5G) στον κόσμο.


Η China Mobile (CHL), η China Telecom (CHA) και η China Unicom (CHU) οι τρεις κρατικοί διαχειριστές τηλεπικοινωνιών της χώρας, προσφέρουν όλα τα σχέδια 5G που ξεκινούν από 128 γιουάν (ή 18 δολάρια) για 30 GB μηνιαίων δεδομένων.
Οι εμπορικές υπηρεσίες 5G είναι πλέον διαθέσιμες σε 50 πόλεις, όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη, το Guangzhou και το Shenzhen, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Στη Σαγκάη, σχεδόν 12.000 σταθμοί βάσης 5G έχουν ενεργοποιηθεί για να υποστηρίξουν την κάλυψη 5G σε όλους τους βασικούς υπαίθριους χώρους της πόλης.
Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας, ξεκίνησαν υπηρεσίες 5G σε επιλεγμένες περιοχές νωρίτερα μέσα στο 2019. Ωστόσο, το εμπορικό δίκτυο της Κίνας είναι το μεγαλύτερο, σύμφωνα με την Bernstein Research, δίνοντας της τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια εξέλιξη της τεχνολογίας.
«Η κλίμακα του δικτύου της και η τιμή των 5G υπηρεσιών της θα έχει βασικό αντίκτυπο σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού», δήλωσε ο αναλυτής της Bernstein Chris Lane σε ερευνητικό σημείωμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η Κίνα έχει περισσότερους χρήστες κινητού Διαδικτύου από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ενώ περίπου 850 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να περιηγηθούν στο Internet, σύμφωνα με το Xinhua.
Οι αναλυτές της Jefferies προβλέπουν ότι η Κίνα θα έχει 110 εκατομμύρια χρήστες 5G - περίπου το 7% του πληθυσμού της χώρας - μέχρι το 2020.
Η Νότια Κορέα ξεκίνησε το δίκτυό της 5G τον Απρίλιο και περίπου το 3% των χρηστών του διαδικτύου τη συνδρομών της, σύμφωνα με τον Jefferies.

Ο ρόλος της Huawei
Η Huawei, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο και η κορυφαία μάρκα smartphone, έχει παίξει και εξακολουθεί να παίζει, σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του δικτύου 5G της Κίνας
Η εταιρεία που εδρεύει στο Shenzhen συνεργάζεται με τους τρεις κινέζους τηλεπικοινωνιακούς φορείς.
Η China Mobile, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας της χώρας, απένειμε σχεδόν τα μισά από τα 5G συμβόλαια δικτύωσης της στην Huawei, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.
Τα υπόλοιπα πήγαν σε αντιπάλους όπως η Ericsson (ERIXF), η Nokia (NOK) και η ZTE (ZTCOF).
Η Huawei έχει υποστεί πίεση από τις ΗΠΑ ενάντια στις δραστηριότητές της. Η Ουάσιγκτον προτρέπει τις χώρες να απαγορεύσουν τον εξοπλισμό της Huawei από τα δίκτυα 5G, υποστηρίζοντας ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για κατασκοπεία. Η Huawei αρνείται ότι οποιοδήποτε από τα προϊόντα της αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης